StoryEditorOCM
KorčulaPUN MJESEC DOGAĐAJA

Vela Luka slavi Dan općine i blagdan sv. Josipa

Piše PSD.
11. ožujka 2020. - 10:17
Mjesec ožujak na otoku je tradicionalno rezerviran za obilježavanje i proslavu Dana općine Vela Luka i blagdana zaštitnika sv. Josipa
Mjesec ožujak na otoku je tradicionalno rezerviran za obilježavanje i proslavu Dana općine Vela Luka i blagdana zaštitnika sv. Josipa, a ove su godine, u suradnji s raznim ustanovama i udrugama, Velolučani pripremili raznovrstan, dinamičan i zanimljiv program.
„Događaji su započeli još prošlog tjedna predstavljanjem zbirke poezije Josipa Pranića u Centru za kulturu te Humanitarnim plesom žena. Program se nastavlja nizom ostalih kulturnih, zabavnih i sportskih aktivnosti, očekuje nas koncert „Pisma tvoje pisme", „Večer plesa i pjesme“, edukativne radionice, predstavljanje knjiga, izložba radova Dječjeg vrtića „Radost“, „Proljeće s Vučetićem“, nastup gostujućeg društva iz Kreševa, „Abeceda po lušku“, i to je samo dio događaja koji nas u naredna dva tjedna očekuju“, najavila je veloluška načelnica Katarina Gugić.
Kako bi se ovi značajni dani za Velu Luku proslavili na uistinu poseban način, 14. ožujka u Veliku sportsku dvoranu na Močnom lazu stiže i poznati tenor Marko Škugor, često nazvan „hrvatskim Jose Carrerasom“, koji i za ovu prigodu sprema pravu glazbenu poslasticu. U nedjelju 15.ožujka održati će se „Večer plesa i pjesme“ na kojoj će nastupiti Veloluške mažoretkinje, djeca iz Dječjeg vrtića „Radost“ i mala mafrina, klapa Proizd, Narodna glazba Vela Luka, a u goste Velolučanima dolazi i puhački orkestar iz Pirovca.
Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se 18. ožujka u Centru za kulturu. Na sjednici dodijeliti će se niz priznanja.
Javno priznanje za kolektivno izvanredno postignuće u protekloj 2019. godini članovima organizacijskog odbora manifestacije „Trag u beskraju“ – Ante Gelo, Lidija Samardžija i Vinko Barčot.
Javno priznanje za pojedinačno izvanredno postignuće u protekloj 2019. godini učiteljici Mirjani Žuvela za ostvarene zapažene rezultate u javnom djelovanju na odgojno-obrazovnom i kulturno-umjetničkom planu.
Javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje za najmanje 20 godina kontinuiranog rada za Radio Val Vela Luka, za više od 20 godina kontinuiranog rada.
Na blagdan Sv. Josipa 19. ožujka, Vela Luka će tradicionalno obilježiti svoj dan, najprije procesijom i svečanim euharistijskim slavljem, a potom i glavnim godišnjim nastupom folklornog društva „Kumpanija“.
Budući da je u Veloj Luci posljednjih nekoliko godina zaživio pravi sportski duh ni ova manifestacija neće proći bez atraktivnih događaja za sve ljubitelje sporta, pa će se u sklopu programa održati Turnir u malom nogometu, Prvenstvo u stolnom tenisu, Kros utrka učenika i nastavnika te „Mrkla strka“, već poznata i posebna, noćna trail utrka koja će se drugu godinu za redom održati na prvi dan proljeća.
Načelnica Gugić poziva sve Velolučane i drage goste da se pridruže i zajedno s Velolučanima proslave Dan općine Vela Luka i blagdan sv. Josipa.
 
26. travanj 2024 04:36