StoryEditorOCM
KorčulaDRŽAVNA UPRAVA ZA SPAŠAVANJA

Uspješna vježba u Korčuli

5. studenog 2016. - 10:32

Državna uprava za spašavanje održalo je jučer u Korčuli vježba evakuacije i spašavanja u korčulanskoj Osnovnoj školi Petra Kanavelića. Pretpostavka vježbe pod nazivom "Požar u OŠ Petra Kanavelića" vbila je da je u školi izbio požar u učionici, a izazvao ga je ulenik u krajnjem južnom razredu prizemlja te škole. Stoga je ravnatelj škole pokrenuo evakuaciju učenika i djelatnika škole te zatražio pomoć preko Županijskog centra 112 Dubrovnik i pozivanje žurnih službi.
Zbog prijetnje poprimanja većih razmjera nesreće te pronalaska ozlijeđenih osoba uključena je i lokalna samouprava te ostale službe koje Centar 112 uklujčuje kod ovakvih nesreća. 
-Cilj i zadaća vježbe bili su provjera spremnosti i osposobljenosti sudionika vježbe: gašenje požara, spašavanje povrijeđenih, trijaža i pružanje hitne medicinske pomoći, transport i hospitalizacija povrijeđenih, evakuacija, zbrinjavanje i potraga za nestalim osobama te pozivanje žurnih službi putem broja 112. Angažirane službe od strane ŽC 112 su DVD Korčula, OKC PU Dubrovačko- neretvanske odnosno Policijska postaja Korčula), Hitna medicinska pomoć Korčula, Crveni križ Grada Korčule, HGSS Orebić i PUZS Dubrovnik- Ostali sudionici vježbe koji su pozvani od strane ŽC 112 su ravnatelj, djelatnicii učenici škole, stozer Civilne zaštite Grada Korčule, gradonačelnik Korčule i Ured župana Dubrovačko- neretvanske županije- rekla nam je županijska pročelnica DUZS Ana Miličić Kordić o jučerašnjoj vježbi koja je završila u podne.

26. travanj 2024 08:26