StoryEditorOCM
KorčulaPOZNATA IMENA FILMSKE PRODUKCIJE U KORČULI

Traže lokacije za serijal s radnjom koja prethodi Igri prijestolja?

Piše Dora Lozica
25. svibnja 2019. - 18:05
Jučer su, privatnom jahtom iz Dubrovnika, u Korčulu uplovili režiseri i producenti koji rade za jedan od napoznatijih svjetskih televizijskih kanala HBO. Noć su proveli u hotelu Liburna, a kako doznajemo od zaposlenika hotela, na Korčuli su u potrazi za lokacijama za snimanje.
U pratnji skipera i koordinatora, u Korčulu su stigla poznata imena filmske i televizijske produkcije. Mark Mylod, režiser posljednjih sezona najgledanije serije u povijesti Igre prijestolja, Holly Rymon, producentica uspješnih filmova John Wick, Spider-Man, Ljudi u crnom, Patric Capone, direktor fotografije i producent „blocbustera“ poput Američki varalice, Oklada stoljeća i Spotlight, jučer su šetali starim gradom i okolicom Korčule u potrazi za lokacijama za nadolazeće projekte. Filmska je ekipa napustila Korčulu jutros, a kako doznajemo od zaposlenika hotela, rezervirali su sobe za srpanj, što znači da su pronašli odgovarajuće lokacije te da se vraćaju na Korčulu.
Što će točno HBO snimati na Korčuli nije poznato. Generalni direktor HBO-a Richard Plepler nedavno je potvrdio kako razmatraju nekoliko „prequela“, serijala s radnjom koja prethodi megapopularnoj seriji Igra prijestolja koja se snimala u Dubrovniku, Splitu i Klisu. Nedavno je potvrđen početak snimanja „prequela“ radnog naziva Bloodmoon, pa je moguće kako HBO traži lokacije na Korčuli za još jednu uspješnicu iz „Game of thrones“ franšize. Hoće li se Korčula pridružiti Dubrovniku, koji je više od deset godina bio dom King's Landinga, glavnog grada Sedam Kraljevstva, Splitu koji je poslužio kao tamnica za zmajeve ili Klisu, slavnom gradu Meereenu na istoku, doznat ćemo ovog ljeta.
24. travanj 2024 23:48