StoryEditorOCM
KorčulaKORČULANSKI SDP

Sumrak demokracije: Prevladala je stranačka vertikala sa uputama o uništavanju listića

Piše dv
4. studenog 2023. - 19:43

Nakon što je Gradsko izborno povjerenstvo Korčule donijelo odluku kako neće biti ponavljanja izbora za gradski kotar Sveti Antun, oglasili su se iz korčulanskog SDP-a.

-Nema ponavljanja izbora u Sv. Antuna. Umjesto ponavljanja izbora kako nalaže zakon, prevladala je stranačka vertikala sa uputama o uništavanju listića. Toliko u pritisku. - navode korčulanski SDP-ovci. 

Podsjetimo, na biračkom mjestu broj 2, najvećem od svih biračkih mjesta, za GK Sv. Antun u  u glasačkoj kutiji pronađen je listić viška koji je  rezultat prilično nelogične stavke Zakona o registru birača koja uvjetuje da se osobe kojima je istekla osobna iskaznica briše iz registra birača. Glasač kojem je istekla osobna iskaznice svoje glasačko pravo može konzumirati jedino ako se prije glasovanja javi u Matični ured, uzme potvrdu nakon kojeg ga Birački odbor upisuje u registar te može pristupiti glasovanju. Osoba koja je u GK Sv. Antun dodatno rukom upisana u birački registar nije predala pravovaljani dokument, a Birački odbor nije predani dokument niti priložio uz ostali izborni materijal pa su u kutiji imali listić viška. SDP je uložio Prigovor Povjerenstvu zbog povrede izbornog procesa.

02. svibanj 2024 16:27