StoryEditorOCM
KorčulaU ČAST OLIVERU

Pogledajte kako izgleda trajekt ‘Oliver‘ koji će uskoro povezati Velu Luku i Split. Završno pituravanje već je gotovo

Piše Petra Klarić/sd
18. ožujka 2024. - 20:35

Nedavno je objavljeno da će trajekt na liniji Split - Vela Luka - Ubli u čast Oliveru Dragojeviću nositi ime "Oliver". Iz "Jadrolinije" su u ponedjeljak objavili da je ovaj trajekt i službeno dobio novi natpis, a već ovog petka s novim imenom mogli bismo ga vidjeti u splitskoj trajektnoj luci, piše Slobodna Dalmacija.

- Danas je u brodogradilištu "Viktor Lenac" trajekt "Oliver" dobio i svoj natpis. Ponosni smo na ime našeg novog trajekta i vjerujemo da će njegovu plovidbu Oliverova pisma pratiti na svim putovanjima - poručili su iz "Jadrolinije". 

image

Novi natpis na trajektu

Screenshot/Jadrolinija

Ovaj trajekt dio "Jadrolinijine" flote postao je 2023. godine, a donedavno je nosio ime "Vela Luka". Podsjetimo, prijedlog za izmjenu imena trajekta poslala je Hrvatska glazbena unija, a "Jadrolinija" ga je objeručke prihvatila. Simbolično, ovaj trajekt povezivat će baš dva najvažnija mjesta u Oliverovu životu - Split i Velu Luku.

Bilo to slučajno ili pak s namjerom, natpis je na trajekt stigao samo jedan dan prije 19. ožujka, odnosno Dana općine Vela Luka. 

Oliver Dragojević je 2018. godine nakon legendarnog oproštaja u Splitu na posljednje počivalište u Veloj Luci otplovio upravo "Jadrolinijinim" katamaranom.

 

 

10. travanj 2024 10:38