StoryEditorOCM
KorčulaUKLETA CESTA

Ovako izgleda automobil nakon nesreće koja se dogodila danas na Korčuli, na istom mjestu na kojem su početkom godine stradala trojica mladića iz Smokvice

Piše Anđelka Kelava
27. ožujka 2022. - 16:22

Na Korčuli na cesti Vela Luka - Blato dogodila se danas prometna nesreća  u kojoj je nasreću nastala samo materijalna  šteta. Dogodila se na istom mjestu na kojem su 2. siječnja ove godine poginula trojica mladaića iz Smokvice.  Vozač i putnici u vozilu Pasat nisu ozlijeđeni, a ni u Policijskog upravi naše županije nisu znali za ovu nesreću. O kakvom se udaru radi najbolje govore fotograije automobila nakon nesreće. 

image
Čitatelj

- Ova cesta je nažalost jedna crna rupa koja je oduzela mlade živote – kazao je načelnik Smokvice Kuzma Tomaćić, kada se početkom godine dogodila teška prometna nezgoda u kojoj su život izgubila trojica mladića. 

Iz Hrvatskih cesta demantirali su  Tomašićeve navode.

- U posljednjih nekoliko godina na poziciji tragičnog događaja na državnoj cesti D118, za koji ovim putem izražavamo žaljenje, nije bilo zabilježenih prometnih nesreća. Nadalje, to mjesto, sukladno metodologiji, nije identificirano kao opasno. Državna cesta D118 je upravo na predmetnoj dionici obnovljena prije nekoliko godina, te je prometna signalizacija primjerena uvjetima na cesti (prometni znakovi ograničenja brzine 60 kilometara na sat, ploče K11 za označavanje zavoja). Dionica se redovno obilazi i održava uz vršenje svih potrebnih radova. Hrvatske ceste će i dalje u sklopu svojih redovnih aktivnosti pratiti stanje ceste i vršiti sve propisane radnje radi osiguranja prometa i povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu - naveli su početkom godine  iz HC-a.

Nažalost današnja nesreća još je jednom  podsjetila na cestu  Vela Luka-Blato. 

 

 

05. svibanj 2024 03:32