StoryEditorOCM
KorčulaCENTAR ZA KULTURU

Održan tradicionalni 15. Susret klapa "Martinovo lito - Korčula 2022.", korčulanska publika uživala u izvrsnim nastupima

Piše Dv
27. studenog 2022. - 17:54

Tradicionalni 15. Susret klapa "Martinovo lito-Korčula 2022." održan je 26. studenog u Centru za kulturu Korčula. Susret klapa u čast sv. Martinu, kojega Korčulani štuju više od sto godina, obilježili su izvrsni nastupi pet klapa koje je zadovoljna publika u dvorani nagrađivala dugotrajnim pljeskom.

Nastupile su korčulanske klape Moreška i Pulena koje čine iskusne osvajačice i osvajači brojnih priznanja u klapskom svijetu i kao posebni gosti korčulanska srednjoškolska klapa Sfida, dobitnici Zlatnog štita na ovogodišnjem natjecanju dječjih klapa u okviru 56. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, te muške klape Mriža iz Splita i Munita iz Zadra, dobitnici nagrada na omiškim festivalima proteklih godina. Kao i svih prethodnih petnaest godina klapaši su na kraju koncerta zajedno otpjevali korčulansku pjesmu Sv. Martinu nakon koje je ravnateljica Centra za kulturu Korčula, Lana Filippi Brkić voditeljima klapa podijelila kristalne plakete u znak zahvalnosti za sudjelovanje.

Umjetničkom direktoru Susreta, prof. Goranu Miloševiću, Centar za kulturu je uz kristalnu plaketu darovao i umjetničku sliku Korčule u znak zahvalnosti za pomoć u organizaciji Susreta klapa proteklih 15 godina. Ponosna što Centar za kulturu njeguje tradiciju klapske pjesme u Korčuli ravnateljica se zahvalila na potpori Gradu Korčuli, Turističkoj zajednici Grada Korčule, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i DVD-u Korčula.

22. lipanj 2024 12:11