StoryEditorOCM
KorčulaŽUPAN NA KORČULI|

Nikola Dobroslavić potpisao ugovor za ‘Porto UŠ‘ i obišao obnovljenu OŠ Petra Kanvelića

Piše dv
12. studenog 2020. - 13:01
Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u Korčuli sa ravnateljem Županijske lučke uprave Korčula Antom Tvrdeićem ugovor o sufinanciranju projekta „Pontonska komunalna luka u uvali Luka – „Porto UŠ“ vrijedan 200 tisuća kuna.Riječ je o projektu vrijednom četiri milijuna kuna koji je predviđena ugradnja tri pontonska gata sa ukupno 88 vezova za lokalno stanovništvo, a kojeg zajednički realiziraju ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Dubrovačko-neretvanska županija i ŽLU Korčula.

image
.
DNŽ


Potom je u pratnji ravnatelja Tvrdeića obišao i radove rekonstrukcije lukobrana „Puntin“ vrijedne 10,5 milijuna kuna, a potom je u pratnji direktora ACI marine Korčula Marka Skokandić obišao i radove rekonstrukcije glavnog lukobrana u ACI marini Korčula vrijedne 25 milijuna kuna.

image
.
DNŽ


Tom prilikom sa zamjenikom Joškom Cebalom i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić te u pratnji gradonačelnika Korčule Andrije Fabrisa i ravnatelja OŠ Petra Kanavelića Velebita Veršića obišao je i završene radove sanacije zgrade te škole ukupne vrijednosti 850 tisuća kuna. Projekt je u iznosu od 580 tisuća kuna, odnosno oko 70 posto ukupne investicije, sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sukladno Odluci o odabiru projekata u sklopu Programa razvoja otoka u 2020. godini. Preostali iznos od 270 tisuća kuna, odnosno oko 30 posto ukupne investicije osigurala je Dubrovačko-neretvanska županija. Projektom je izvedena sanacija dijela kosog krova, sanacija dijela ravnog krova te je izvedena potpuna izmjena sustava klimatizacije cijele škole, javljaju iz Dubrovačko-neretvanske županije
26. travanj 2024 17:27