StoryEditorOCM
KorčulaOpćina blato

Ne kupajte se u Prigradici, more je onečišćeno fekalijama!

Piše DV
14. srpnja 2022. - 15:24

Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (“Narodne novine” broj 73/08), upozorava javnost da je na plaži Prigradica u Općini Blato na Korčuli došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, tijekom petog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2022. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Prigradica u Općini Blato na Korčuli prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli.

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

S obzirom na to da uzorak mora na plaži Prigradica u Općini Blato na Korčuli zbog onečišćenja fekalnog podrijetla ne udovoljava uvjetima Uredbe do daljnjeg se ne preporuča kupanje na toj plaži.

12. travanj 2024 10:20