StoryEditorOCM
KorčulaPROJEKT POVEZIVANJA RODITELJA I DJECE 'ROKOTOK'

NAKON 17 KILOMETARA I 8 SATI PLIVANJA Ribafish stigao na Korčulu! Pogledajte kako su ga dočekali

Piše Dora Lozica
Foto: Mirjana Cebalo, Ante Šestanović
11. srpnja 2019. - 17:37
Iako se računalo da će Domagoj Jakopović Ribafish iz Mljeta na rt Ražnjić u Lumbardu, najistočniji dio otoka Korčule, stići u kasnim popodnevnim satima, već oko 13 sati Ribu je na kopnu dočekalo desetak djece. Kako doznajemo od roditelja i djece, doček je bio jako intiman i emotivan, a mali su Lumbarjani zaplivali s Ribom te su dobili svoje zaslužene RokOtok medalje.

Unatoč jakom vjetru od 15 čvorova te 17 kilometara udaljenosti, Ribafish je, zajedno se kolegom Ivanom iz Crvenog križa, sretno doplivao od Korčule nakon otprilike osam sati plivanja.

Projekt RokOtok prerastao je u potpuni ljetni hit. Otoci zdušno dočekuju Ribafisha trudeći se napraviti mu što bolji doček, a kako će ga dočekati Korčulani vidjet ćemo sutra ujutro, na gradskoj plaži Banje u 9,30 sati. Ribafish će zaplivati zajedno s Kapekašima, malim i velikima Korčulanima, nakon čega slijedi druženje uz sendviče, svježe voće i osvježenje u organizaciji Udruge Korčulanske Pjatance. Nakon Banja, Ribafish će još jedan dan odmarati na Korčuli, u subotu će se družiti u Gradini kraj Vele Luke, a onda iz uvale Brne kreće na Lastovo.

RokOtok je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini. Njegov otac Domagoj Jakopović odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt. Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh.
20. travanj 2024 14:22