StoryEditorOCM
KorčulaSLIJEDI POVRAT NOVCA

Na parkomatu Hobera cijena 20 kuna, a na računu 25 kuna!

Piše DORA LOZICA
25. lipnja 2021. - 18:30

Čitateljica nam je prije pola sata poslala fotografiju parkirališne karte KTD-a Hober na kojoj je istaknuta cijena u iznosu 25 kuna za jedan sat parkinga, dok je na parkirališnom aparatu, pomoću kojeg je platila i dobila kartu, istaknuta cijena od 20 kuna po satu!

Čitateljica je kartu platila jutros oko 11, 30 sati u centru Korčule pokraj Liburne, a od Korčulana doznajemo kako stranci već petnaestak dana pokušavaju platiti jedan sat parkinga s iznosom od 20 kuna ne znajući da košta 25 kuna budući da to nigdje i ne piše. To je prava pljačka, kažu Korčulani!

Pitali smo direktora KTD-a Hober Joška Rađu kako je moguće da na aparatu i na računi nije ista cijena.

"I ja sam iznenađen promjenom cijene na parkomatu, provjerio sam i našao da je korisnica u pravu. Cijene se mijenjaju iz Zagreba, nemamo utjecaja na to, prosljeđujem vam mail u kojem sam 31. svibnja tražio promjenu cijena i radnog vremena. Korisnici koja je oštećena vratit ćemo pretplaćeni iznos, i ne samo njoj, već i drugim korisnicima, ispričavamo se svima. Upravo šaljem mail operateru u Zagrebu da izvrši izmjenu s 25 na 20 kuna", odgovorio nam je direktor Rađa.

Cijena jednog sata parkinga u centru Korčule od 1. lipnja do 30. rujna košta 20 kuna, Korčulani, gosti i turisti plaćaju jedan od najskupljih parkinga u Hrvatskoj. Čitateljica koja je kartu platila još i više, 25 kuna po satu, ipak neće tražiti povrat sredstava.

"Imam previše posla da bi gubila vrijeme na to. Iz auta sam iskrcala troje djece i dva psa, nisam mogla zbog pet kuna ponovno ih ukrcati i tražiti novi parking", priznaje nam iskreno.

Takva je vjerojatno logika većina Korčulana koji su u posljednje vrijeme plaćali 5 kuna više po satu. Logiku stranih turista i njihovo iznenađenje i brojne upitnike dok su pokušavali platiti parking nećemo niti pokušavati zamisliti.

26. svibanj 2024 20:27