StoryEditorOCM
KorčulaOTOČANIMA SVE ISTO

Korčulanima na otoku ne trebaju propusnice

Piše Dora Lozica
21. travnja 2020. - 14:09
Iako je Županijski stožer civilne zaštite uputio Nacionalnom stožeru prijedlog koji se odnosi na podjelu naše županije na tri zone, što se tiče potrebe za propusnicama, Korčulanima ostaje sve isto.
Međuopćinski punktovi ni formalno više ne postoje tako da Korčulani mogu neometano prometovati unutar otoka, no oni koji rade na Pelješcu, a isto važi i za Pelješčane koji rade na Korčuli, i dalje će trebati valjane propusnice. Iako je županija podijeljena na tri zone, i to prva zona Dubrovnik, Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje, druga zona dolina Neretve i treća zona otoci i poluotok Pelješac, otoci i Pelješac i dalje se smatraju zasebnim zonama za koje treba osigurati posebnu propusnicu. To nam je potvrdio i načelnik Civilne zaštite Grada Korčule Ivan Šale.
„Osim što se po otoku možemo slobodno kretati, za otoke i Pelješac se nije ništa promijenilo, i dalje nam trebaju propusnice. Ne napuštajte prebivalište osim u slučaju potrebe“, poručio je Šale.
Podjela na zone također ne isključuje primjenu Odluke o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu koja propisuje da prijevoz osoba na otok nije dopušten nijednom vrstom prijevoza. Propusnice su također potrebne za putovanja iz jedne zone u drugu.
Na današnji dan na otoku Korčuli 11 osoba je u samoizolaciji od čega je 5 osoba u Veloj Luci, 4 osobe u Blatu i 2 osobe u Korčuli. Na otoku trenutno nema zaraženih osoba.
Prema službenim podacima Stožera Dubrovačko-neretvanske županije nema novozaraženih osoba, što znači da i dalje imamo 110 oboljelih. Od ukupno 145 nalaza, 107 od subote, te 38 koji su uzeti jučer, svi nalazi su negativni. U protekla 24 sata u našoj županiji imamo još jednu izliječenu osobu te ih je ukupno 16. Pod mjerom samoizolacije trenutno je 533 osoba.
Dora Lozica
26. travanj 2024 03:01