StoryEditorOCM
KorčulaMEĐUNARODNI SPEKTAKL

KORČULA Evo tko su pobjednici triatlona Izazov Marka Pola

Piše Dora Mikelić
Foto: Dora Mikelić
28. travnja 2018. - 18:38

U organizaciji Grada Korčule, Turističke zajednice Korčule, Palače Lešić Dimitri i HTP-a Korčula te u surdanji s Triatlon klubom Split, u subotu, 28. travnja, održan je osmi po redu Korčulanski triatlon Izazov Marka Pola koji je ove godine okupio više od 100 natjecatelja iz cijelog svijeta.


Sunačno, proljetno vrijeme, ali i vrlo visoke temperature koje su se penjale i do 30 celzijevih stupnjeva, pratili su danas više od sto licenciranih triatlonaca iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Švedske, SAD-a i Njemačke te veliki broj djece i rekreativaca koji su sudjelovali na korčulanskom triatlonu.

Korčulanski triatlon Izazov Marka Pola otvorio je gradonačelnik Korčule Andrija Fabris zašelivši svim natjecateljima i gostima ugodan boravak u Korčuli i što bolje rezultate uz zahvale organizatorima. Sudionici su se natjecali u nekoliko kategorija, olimpijski triatlon - 1500 m plivanje + 40 km bicikl + 10 km trčanje, sprint triatlon - 750 m plivanje + 20 km bicikl + 5 km trčanje i štafetni sprint triatlon – 750 m plivanje + 20 km bicikl + 5 km trčanje.

U sklopu natjecanja održalo se i prvenstvo osnovnih škola u štafetnom trčanju, kao i 10 kilometara duga ulična utrka rekreativaca, Korčulana i posjetitelja. I ove su godine kule i zidine srednjovjekovnog grada pružile nezaboravan doživljaj natjecateljima i posjetiteljima, plivalo se od Trga Pomirenja (Spomenika) do označenih bova u kanalu, biciklistička ruta vozila se preko Sv. Nikole do Kneža te preko groblja Sv. Luke nazad u centar grada, a trčalo se preko Hobera do Solina i nazad.

U ukupnom poretku, u kategoriji olimpijskog triatlona najbolji je bio Slovenac Matija Meden iz KM Maribor, drugo mjesto osvojio je Hrvat Marin Koceić iz TK Swibir, a pobjednik 1. Izazova Marka Pola Dejan Patrčević iz TK Petar Zrinski ove je godine osvojio treće mjesto. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Klaudia Sebok iz Mađarske, prošlogodišnja pobjednica Sonja Škevin iz TK Swibir osvojila je drugo, a Maja Bonačić iz TK Swibir treće mjesto.

U ukupnom poretku u kategoriji sprint triatlona prvo mjesto osvojio je David Pollock iz TK Swibir, drugo mjesto pripalo je Mariju Kušaru iz TK Dubrovnik, a treće Reufu Džinoviću iz BiH. U ženskoj konkurenciji prva je bila Petra Koceić iz TK Split, a druga Korčulanka Mateja Vojinović iz TK Swibir.

U kategoriji štafetnog triatlona prvo mjesto osvojila je ekipa Split, drugo Živković team, a treće ekipa Srednja škola Korčula.
U ukupnom poretku ulične utrke na 10 kilometara prvo mjesto osvojio je Ante Živković iz Škole trčanja Zaprešić, drugo mjesto pripalo je Korčulaninu Tonću Borovcu, a treće mjesto Luki Štrausu iz Slovenije. U ženskoj je konkurenciji najbolja bila Amela Trožić iz BiH, druga Korčulanka Rita Biliša, a treća Maja Negovanović iz MK Marjan.

Podijeljene su i nagrade i odlična za muškarce i žene u dobnim kategorijama. Ovogodišnji fond nagrada u iznosu od 35 tisuća kuna kojeg najvećim dijelom sponzorira Palača Lešić Dimtri, podijelit će prvih pet natjecatelja i natjecateljica olimpijskog i sprint triatlona te prve tri ekipe štafetnog sprint triatlona.




Rezultati dječje sprint utrke:

1. i 2. razred djevojčice:

1. Martina Skokandić, Jakica Bakarić, Eva Baotić
2. Tanja Vilović, Marija Žuvela, Nikolina Turudić
3. Iskra Antunović, Marija Batinović, Iris Pamuković

1. i 2. razred dječaci:
1. Lovro, Toni i Nino
2. Lucian Ilišković, Franko Mateo Minga, Dominik Đula
3. Andrija Biliš, Roko Šegedin, Jube Šegedin

3. i 4. razred djevojčice:
1. Marija Grbin, Danica Skokandić, Mariel Čagalj
2. Ana Franić, Ana Pendo, Lana Drinovac
3. Hana Muminagić, Laura Milina, Veronika Ćubarić

3. i 4. razred dječaci:
1. Ivan Tvrdeić, Marin Radovanović, Lovre Šain
2. Alen Grbin, Ante Šegedin, Matij Šeparović
3. Pavle Milina, Luka Milina, Marino Dračevac

5. i 6. razred djevojčice:

1. Biserka Curać, Verica Curać, Ana Perdija
2. Ena Šestanović, Ana Farac, Karla Fabris
3. Lana Šegedin, Marija Knežević, Katarina Skokandić

5.i 6. razred dječaci:

1. Teo Ilišković, Stipe Andrijić, Frano Silić
2. Tomislav Čurković, Ivan Milina, Kristijan Skokandić
7. i 8. razred dječaci:

1. Nikola Ivanković i Gabriel Ikanović

Najbolji učenici nagrađeni su K3 majicama i medaljama, a nagrade su uručili Velebit Veršić, ravnatelj OŠ Petar Kanavelić iz Korčule i Ante Radovanović Bjondo, ravnatelj OŠ Ante Curać Pinjac iz Žrnova.
Dora Mikelić Foto i teskt


 

25. travanj 2024 16:06