StoryEditorOCM
Korčula‘Martinovo lito-Korčula 2023.‘

Klapskim koncertom u Korčuli obilježeno 16 godina Susreta klapa u čast sv. Martinu

Piše dv
27. studenog 2023. - 11:58

Tradicionalni 16. Susret klapa "Martinovo lito-Korčula 2023." održan je u subotu, 25. studenog 2023. u  Centru za kulturu Korčula. Susret klapa u čast sv. Martinu, kojega Korčulani štuju više od sto godina, obilježili su izvrsni nastupi pet klapa koje je zadovoljna brojna publika u dvorani nagrađivala dugotrajnim pljeskom. 

Nastupile su korčulanske klape MOREŠKA i PULENA koje čine iskusne osvajačice i osvajači brojnih priznanja u klapskome svijetu, te muške klape KRIJANCA s Raba, OŠJAK iz Vela Luke i ženska klapa KAPRIC iz Zadra, svi odreda dobitnici nagrada na omiškim festivalima proteklih godina. 

Kao i svih prethodnih šesnaest godina klapaši su na kraju koncerta zajedno otpjevali korčulansku pjesmu Sv. Martinu nakon koje je ravnateljica Centra za kulturu Korčula, Lana Filippi Brkić, voditeljima klapa podijelila kristalne plakete u znak zahvalnosti za sudjelovanje. 

Koncert je i ove godine organiziran uz veliku organizacijsku pomoć umjetničkog direktora Susreta, prof. Gorana Miloševića te uz potporu Grada Korčule, Turističke zajednice Grada Korčule i Dubrovačko-neretvanske županije.

05. svibanj 2024 17:45