StoryEditorOCM
KorčulaDIONICA VELA LUKA - BLATO

Iz policije prokomentirali stanje ceste na kojoj su poginuli mladići iz Smokvice, otkrili su kad se posljednji put dogodila prometna nesreća s poginulim osobama na toj dionici i koliko je sigurna

Piše Dv
4. siječnja 2022. - 12:40

Nakon što smo jučer pisali o stanji ceste na kojoj su poginula trojica mladića s Korčule i o tome kako je načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić upozorio na loše stanje prometnice, iz Hrvatskih cesta su demantirali njegove navode, a iz policije su se na naš upit također osvrnuli na stanje prometnice i mjesta tragičnog događaja.

- Na navedenom djelu Državne ceste D-118 postojeća prometna signalizacija je odgovarajuća, odnosno prije mjesta događaja postoji znak opasnosti (divljač na cesti), nakon čega znak opasnosti (opasan zavoj - ulijevo), zatim znak izričitih naredbi (zabrana pretjecanja i ograničenje brzine 60), te reflektirajuće oznake uz desni rub kolnika (ploče za označavanje zavoja na cesti) koje ukazuju na smjer zavoja. U navedenom zavoju, odnosno samom mjestu događaja ove tragične prometne nesreće, policija u proteklih 5 godina nije evidentirala prometne nesreće. Isto tako, po našim saznanjima, na navedenom dijelu ceste je zadnji put postavljana nova asfaltna podloga prije 5-6 godina, a sam zavoj ima pravilan nagib, ističu iz policije te nastavljaju:

image
Božo Radić/Cropix

- Što se tiče cijele dionice D-118 između Blata i Vele Luke nadležna policijska postaja je 2018. godine tražila sanaciju kolnika odnosno rekonstrukciju asfaltne podloge (od 5 do 6 kilometra), što je i napravljeno. Što se tiče ostalih prometnih nesreća na dionici ceste između Blata i Vela Luke u protekle 3 godine evidentirali smo 4 prometne nesreće od kojih je 1 s ozlijeđenim osobama gdje je uzrok nesreće bio nepropisno uključivanje i 3 prometne nesreće s materijalnom štetom. Na navedenoj dionici ceste posljednja prometna nesreća s poginulim osobama dogodila se 2018. godine kada su smrtno stradale dvije osobe, objasnili su iz PU dubrovačko-neretvanske istovremeno napominjući kako na području te policijske uprave nema mjesta koja se vode kao "crne točke".

Podsjetimo, Ivan Didović, Tomislav Tomašić i Ante Salečić okončali su svoje mlade živote u ranim jutarnjim satima nedjelje kad su automobilom Golf 3 udarili u stablo pored ceste.

02. svibanj 2024 23:33