StoryEditorOCM
KorčulaRODOM IZ VELE LUKE

Igor Borzić postao član suradnik u razredu za društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Piše d. l.
30. svibnja 2024. - 07:42

"Čestitke Igoru Borziću!

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) izabrala je na izbornoj skupštini 16.5. 2024. novih 38 članova u tri kategorije.

Član suradnik u razredu za društvene znanosti postao je vanredni profesor dr sc Igor Borzić zaposlen na Odjelu za arheologiju Sveučilišta u Zadru. U obrazloženju izbora posebno se ističe da je Igor Borzić vodio i realizirao dvogodišnji institucionalni istraživački projekt „Gradina i luka svetog Ivana na Korčuli – izolirana točka otočnih dodira“.

Mogli bi dodati kako Borzić godinama vodi istraživanja lokaliteta Boneficij – Gudulija i istraživanja prapovijesne gradine Kopila pored Blatskog polja.

Za one koji ne znaju napominjemo da je Igor, rođen 1979. u Splitu, po maminoj strani Lučanin (Padovan – Šoko). Ljeta provodi u Tankaraca, a desetljećima se zanima za istraživanja Luškog podmorja, Vele spile, gradine Stine, Sušca…

Igoru, od srca čestitamo, želimo mu uspjeh u daljnjoj akademskoj karijeri i da nastavi proučavati našu baštinu", na svom Facebook profilu objavila je Katarina Gugić.

20. lipanj 2024 04:11