StoryEditorOCM
Korčulago hdz korčula:

"Gradonačelnica u više od tri mjeseca nije imala što pametno za staviti na dnevni red"

Piše DV
20. rujna 2023. - 12:42
Korcula, 280723. Svecana sjednica Gradskog vijeca Grada Korcule odrzava se u Domu kulture.Tom Dubravec/Cropix

Gradski odbor HDZ-a Koručule oglaiso se priopćenjem za javnost u kojem ukazuju na to da se tamošnje gradsko vijeće nije sastalo više od tri mjeseca i izražavaju nezadovoljstvo dnevnim redom.

"Gradsko vijeće Grada Korčule, kao tijelo koje bi trebalo raditi prvenstveno na dobrobit i korist svih nas građana Grada Korčule, te svojim odlukama kreira budućnost i tempo kojim će se naš Grad razvijati, konačno se sastalo u ponedjeljak, nakon više od tri mjeseca od zadnje radne sjednice. Dnevni red, u najmanju ruku nevjerojatan.

Naime, SDP-ova gradonačelnica Nika Silić Maroević u više od tri mjeseca nije imala što pametno za staviti na dnevni red, osim odluke o davanju na upotrebu nekretnine za realizaciju projekta Centra za djecu s poteškoćama u razvoju, što je opet inicijativa koju je potaknula Udruga Kap u moru, u sklopu projekta otvaranja takvih centara koje na svom području provodi Dubrovačko-neretvanska županija. Ova odluka je pohvalna, a projekt iznimno važan.

Ipak, činjenica je da se sjednica Gradskog vijeća ne bi ni sazvala da se nije morala donijeti odluka o raspisivanju izbora za vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora. Ovom odlukom su raspušteni dosadašnji sazivi vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora te je završio njihov četverogodišnji mandat.

Pa kad već gradonačelnica nije mogla preko usta prevaliti pohvalu i zahvalu za minuli četverogodišnji rad, ovim putem mi želimo istaknuti zahvalnost svim dosadašnjim članovima vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora, na volonterskom radu za dobrobit svih nas i poboljšanje komunalnog standarda svih naših sredina, a što je i svrha postojanja vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora.

Upravo su ti ljudi zaslužni, a što mogu posvjedočiti naši sugrađani, da se sa ograničenim sredstvima i velikim zalaganjem na ovoj najnižoj razini odlučivanja mogu odrađivati mali komunalni projekti i uspostavljati suradnja svih dijelovima Grada Korčule, jer se jedino tako u zajedništvu može pokrenuti naš Grad.

I zato, pozivamo sve one koji žele dobro svom kotaru, svom mjestu da se kandidiraju i da zajedno barem pokušamo uvjeriti gradonačelnicu da se nešto pokrene. Ali pokrene na pravi način, inicijativama i projektima na korist nas, stanovnika Korčule.

Što se tiče rada Gradskog vijeća, ostaje nam nada da ćemo dočekati, ako ništa drugo, jednu kvalitetnu sjednicu. Znamo da ju je teško posložiti kad se nema znanja i prvenstveno volje, ali i kad ti koalicija ovisi o naoko nespojivim komponentama i suradnji SDP-a, Mosta i platforme MOŽEMO! te s njima povezanim interesnim skupinama. Žalosti činjenica da ovakvim neradom i nedonošenjem odluka najviše gubimo svi mi građani Grada Korčule", stoji u priopćenju.

28. travanj 2024 09:18