StoryEditorOCM
KorčulaReakcija investitora s Korčule

Gradonačelnica Nika Silić Maroević skriva se iza autoriteta gospodina Otta Barića koji nije dovoljno upoznat s našim zahtjevima

Piše DV
21. svibnja 2022. - 16:10

Na izjave zagrebačkog arhitekta Otta Barića o stanogradnji i urbanizaciji Korčule objavljene jutros na portalu Dubrovačkog vjesnika reagirali su investitori koji su jučer uputili otvoreno pismo gradonačelnici Korčule Niki Silić Maroević.

- U vašem listu dana 21. svibnja objavljenja je izjava g. Otta Barića u kojom govori o problemu urbanizacije Korčule, odn. dijelu sv. Nikole. U toj izjavi g. Barić tvrdi da smo mi nakanili graditi na području zaštićene park šume Hober. Očito da se g. savjetnik nije dovoljno informirao o mjestu gdje je park šuma Hober u Korčuli. Park šuma je na suprotnoj strani grada Korčula, i to najmanje kilometar udaljena od naših parcela.

 

Prema tome, njegova izjava budući da nema nikakve veze s prostorom o kojem govori, pokazuje da nije upoznat s našom lokacijom i zahtjevima, niti prostornim problemima grada Korčule.

I ova izjava g. Barića potvrđuje našu tvrdnju: Da savjetodavno tijelo gradonačelnice nema nikakve ovlasti. Da se gradonačelnica skriva iza autoriteta g. Barića, budući da je predmet odlučivanja u njenoj izričitoj odgovornosti (nadležnosti).

Žao nam je što je g. Otto Barić iskorišten za takve ciljeve.

S poštovanjem,

Željko Batistić

Andrej Botica

Mate Depolo

Maja Drmač

Ive Farac

Nikola Gomilja

Mila Jakovljević

Žarko Kovačić

Sebastian Krasniqi

Anka Pendo

 

 

 

 

 

 

26. travanj 2024 04:49