StoryEditorOCM
KorčulaNEVJEROJATNI PRIZOR U KORČULI

Auto se zapalio kao u filmu; potpuno je izgorio, vozač i putnici nekim čudom ostali neozlijeđeni

Piše Dora Lozica
5. listopada 2022. - 12:03

Korčulanin je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola te je izgubio nadzor nad vozilom koje se na kraju zapalilo i u cijelosti izgorjelo.

Kako doznajemo od PU dubrovačko-neretvanske, u noći s ponedjeljka na utorak, malo nakon dva sata, na području Korčule došlo je do prometne nesreće koja je za posljedicu imala zapaljenje vozila. Do prometne nesreće je došlo kada je 24-godišnjak upravljajući osobnim vozilom u zavoju izgubio nadzor te sletio s kolnika na neuređeno zemljište nakon čega se vozilo inercijom vratilo na kolnik gdje je u nekontroliranom kretanju ponovno sletjelo izvan ruba kolnika, prenosi PU dubrovačko-neretvanska. Kada se vozilo zaustavilo došlo je do njegovog samozapaljenja, a do dolaska vatrogasaca u cijelosti izgorjelo. Osim vozača, u autu su bile još dvije muške osobe u dobi od 22 godine. Nekim čudom i srećom, svi sudionici nesreće su neozlijeđeni.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.44 g/kg. Zbog izazivanja prometne nesreće kao i zbog vožnje pod utjecajem alkohola, vozač će biti prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ističe PU dubrovačko-nertvanska.

27. travanj 2024 23:43