StoryEditorOCM
KonavleTRADICIONALNA MANIFESTACIJA

ZABAVNO I UKUSNO Otvoreni 12. Mirisi Božića u Konavlima, s njima i bačva vina, kušali ga i domaći i gosti

Piše DV
22. prosinca 2019. - 11:16
Bogatim programom i uz gostovanje ekipa iz cijele Hrvatske jučer je u Čilipima otvorena manifestacija 12. Mirisi Božića u Konavlima. Ceremonija otvaranja počela je nastupom cavtatske limene glazbe i mažoretkinja, a u programu je sudjelovala folklorna i tamburaška sekcija KUDa Čilipi.

Gostujuće ekipe su u okviru programa predstavile ruralnu ponudu svoga kraja. Istarsku ekipu iz Sv. Petra u Šumi je predvodio načelnik Mario Bratulić. Iz Međimurja je stigla ekipa.... a koja uz sport baštini i tradicijske običaje


Iz Slavonije i Baranje je u Konavle stiglo izaslanstvo Grada Belišća i Udruga vinara i vinogradara Martinovo brdo. Iz Hercegovine je na otvaranje u Konavle stigla ekipa Marića gaj iz Gruda i ekipa iz susjedne općine Ravno.

Svi su oni pripremali brojne tradicijske specijalitete. Na degustacijsko-prodajnom sajmu izlagači su nudili tradicijske gastro suvenire i suhomesnate proizvode.

Posebno je bio zanimljiv način otvaranja manifestacije. Župan Nikola Dobroslavić, državni tajnik Frano Matušić i načelnik Božo Lasić udružili su snage i za ovu priliku otvorili bačvu izvrsnog konavoskog vina koja je rastočena svim posjetiteljima te su poslužene delicije koje su pripremane i prezentirane tijekom večeri.


Svečanost otvaranja je nosila u sebi snažnu poruku zajedništva i povezivanja četiri krajnje Hrvatske regije koje se podosta razlikuju, ali imaju i zajedničku karakteristiku. Istra, Međimurje, Baranja i Konavle su agroturistički centri Hrvatske, naglasio je predsjednik Udruge Ivo Mujo.

Program Mirisa Božića nastavlja se danas degustacijsko-prodajnim sajmom u prostoru KUD-a Čilipi u vremenu od 9 do 12 sati, a u 18 sati je u crkvi Sv. Nikole koncert Dubrovačkog sinfonijskog orkestra i zbora Libertas.
20. travanj 2024 16:20