StoryEditor
KonavleSTIŽU PREDATORI

Vukovi se spustili u Konavle, napadaju ovce i janjce, a snimila ih je i granična policija. Lovcima ‘vezane‘ ruke

Piše Gabrijela Bijelić
25. studenog 2021. - 11:59
Vlaho Mihatović potvrđuje pojavu vukova blizu JagnjilaCropix

Vukovi ponovno 'operiraju' po Konavlima. Čopor od pet životinja viđen je ovih dana u pograničnom području prema BiH, a bilježe se i prve štete kod konavoskih uzgajivača stoke.

Predsjednik Udruge lovaca Konavle Vlaho Mihatović potvrdio nam je kako je prije dvadesetak dana u Dubravki zabilježen napad na ovce i janjad koje su vukovi zaklali.

- Oni su stalno prisutni i čine veliku štetu. Ljudi noću čuju zavijanje, a imamo dojavu da su se pojavili iza Jagnjila, sela prema Dubi. Zvao sam policiju gdje mi je rečeno da je vuka snimila granična kamera u BiH – kazao nam je Mihatović i dodao kako je kretanje vukova teško pratiti jer se konavosko lovište prostire na 21 tisuću hektara:

- No, po izmijenjenom ponašanju divljih svinja ove jeseni vidimo da su vukovi u blizini. Njima su mladi divlje svinje glavna hrana, veprove ne napadaju jer su veliki, ali praščiće prate i love. S druge strane granice bilo je prijava i o zaklanim lovačkim psima. Na sreću, kod nas toga još nema, no malo što se može učiniti jer vuk ostaje zakonom zaštićena životinja, odstrel je zabranjen – izjavio je Vlaho Mihatović.

item - id = 1145920
related id = 0 -> 1145282
related id = 1 -> 1144504
25. studeni 2021 12:13