StoryEditorOCM
KonavlePOČELO ‘PROLJEĆE U KONAVLIMA‘

Vinski ekspert otkrio tajne vinokušnje i vina iz svjetski poznatih vinogorja

Piše DV
25. ožujka 2024. - 13:13

Vinska sekcija Agroturizma Konavle je ovaj vikend organizirala someljersku radionicu za vinare i agroturizme "Uvod u svijet vina". Iskusni vinski ekspert Božidar Jukić je prisutnima pojasnio tehnike kušanja i predstavio karakteristične tipove vina iz svjetski poznatih vinogorja. Ovo je bila izvrsna prilika za usporediti stilove i tipove vina koja često kušaju i piju turisti iz emitivnih zemalja koji dolaze na vinokušnje u Konavle i konzumiraju naša vina u ugostiteljskim objektima. 

image
Agroturizam Konavle/

"Da biste znali kako pripremiti i predstaviti svoja vina gostima morate znati što oni najčešće konzumiraju i što očekuju prilikom dolaska na konavoske vinske punktove", istaknuo je Jukić. Zbog toga su na stolu u prostorima samostana Sv. Vlaha u Pridvorju bila vina iz Kalifornije, Čilea, Njemačke, Francuske i Italije. 

Konavoski vinari imaju se čime pohvaliti ali stalno usavršavanje, podizanje kvalitete i zajednički nastup pomoći će dodatno u popularizaciji vinogradarstva i vinarstva u Konavalima, ali i promociji ovog vinogorja.

image

Someljerska radionica u Konavlima

Agroturizam Konavle/

"Pozitivne reakcije sudionika potiču nas da nastavimo s ovakvim i sličnim aktivnostima koje će Agroturizam Konavle u narednom periodu redovno organizirati", istaknuo je koordinator vinske sekcije Željko Pasković iz Vinarije Zoro.

Ovo je bila prva aktivnost u okviru manifestacije "Proljeće u Konavlima" koje se organizira uz pokroviteljstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Konavle te županijske i općinske turističke zajednice.

Na programu slijedi "Festival nordijskog hodanja i pješačenja, Konavle 2024." 

27. travanj 2024 07:09