StoryEditorOCM
KonavleTUŽAN DAN ZA SVE

Umro je don Stipe Kordić, omiljeni svećenik i zaljubljenik u motore: Dirljiv oproštaj bikera s počasnim članom Moto kluba Dvije rote

Piše DV
30. listopada 2021. - 14:48

Tužan dan danas za sve vjernike, a nadasve bikere. Napustio ih je bivši župnik u Čilipima, i sam veliki zaljubljenik u motore, don Stipe Kordić koji je početkom lipnja ove godine ispred klupskih prostorija Moto kluba Dvije Rote u Čilipima obavio tradicionalni blagoslov motora kao počasni član motociklistikog kluba.

- S velikom žalošću u srcu primili smo vijest da nas je napustio dugogodišnji prijatelj i počasni član kluba Dvije Rote, don Stjepan Kordić. Ne treba posebno isticati koliko je don Stjepan značio klubu, ali i klub njemu. Uvijek nas je radovalo kada bi baš on vodio naš tradicionalni blagoslov motora. Posljednji takav bio je u lipnju ove godine. Prijatelju, neka ti je laka hrvatska zemlja i ravne nebeske ceste. Do ponovnog susreta tamo gore - napisali su don Stipini prijatelji iz Moto kluba Dvije rote na svom FB profilu.

image
S ovogodišnjeg blagoslova motora i bikera u Čilipima
Cropix

- Gospodine Bože, utječemo se tebi i molimo te: blagoslovi nas i ove motore, pa i automobile ako ih ima, i sva prijevozna sredstva da nam bez poteškoća služe na putovanju, u radu i u svim našim potrebama. Pomozi nam da svojom vožnjom ne stavljamo u opasnost sebe i druge! Mi motoristi smo najugroženiji u prometu. Svi 'jači' od nas, počevši od kamiona i automobila, često puta znaju biti bezobzirni te nam uzimaju prednost i tako stradavaju mnogi životi. Nažalost, moram reći, kao vozač motora od 1962. i ja, pa i vi znate nekada prekoračiti brzinu, amo to sad blagoslovom motora učiniti negdje do 90 kilometara na sat, ako se može! Daj da budemo obzirni prema svima, da budemo uvijek spremni pomagati drugim ljudima i tako budemo Tvoji svjedoci, uvijek i posvuda, po Kristu Gospodinu našemu, kazao je don Kordić ovog ljeta, na posljednjem blagoslovu bikera i motora u Konavlima.

19. travanj 2024 17:35