StoryEditorOCM
KonavlePROMIŠLJENA ODLUKA

Učenici OŠ Cavtat i 5 područnih škola na nastavu su danas krenuli i u učionice i online. Ravnateljica Kate Kukuljica objašnjava zašto su među rijetkima u Hrvatskoj odabrali mješoviti model

Piše Gabrijela Bijelić
10. siječnja 2022. - 13:41

Osnovna škola Cavtat među rijetkima u Hrvatskoj odlučila se početi novo polugodište nastavom po mješovitom B modelu. Uz odobrenje Općinskog i Županijskog stožera Civilne zaštite, učenici od 5. do 8. razreda pohađat će tako nastavu na daljinu putem platforme Teams, dok će mlađi školarci uzrasta od 1. do 4. razreda u matičnoj OŠ Cavtat i 5 područnih malih škola ići izravno u klupe u jutarnjoj smjeni po modelu A.

image
Učionice su prazne u rijetkim školama
Josko Supic/Cropix

Ravnateljica OŠ Cavtat Kate Kukuljica kaže nam da je odluka donesena nakon konzultacija s nadležnima i potvrde da su posljednjih dana Konavle istaknutije po brojevima novoboljelih od covida-19:

- Naš zahtjev je odobrio osnivač. Na ovaj način izbjegavamo miješanje učenika, a smanjuje se i rizik od zaraze u autobusnom prijevozu. Inače, po dojavama razrednika i epidemiologa u izolaciji na današnji dan imamo 20 pozitivnih učenika. U samoizolaciji je još 10 učenika, a imamo i najava da danas na testiranje odlazi još nekoliko djece. Među kolegama nemamo nijednog pozitivnog na koronavirus, iz izolacije su protekli vikend izašli zadnji među njima, tako da se u tom pogledu dobro držimo – kazala nam je ravnateljica Kukuljica. Dodala je kako među nižim razredima u kombiniranom odjelu ipak ima jedan izuzetak, a to je prvašica iz Područne škole Stravča koja će nastavu pratiti na daljinu po modelu C.

image
Online nastava
Ivo Ravlic/Cropix

- Ovaj tjedan bit će ovako, a kako ćemo se organizirati sljedeći tjedan, znat će se u ovisnosti o epidemiološkoj situaciji u Konavlima – istaknula je sugovornica koja je kombinirani model, napominje, odabrala nakon razgovora s kolegama učiteljima, susjednom OŠ Gruda i predstavnicima Općinskog stožera.

Da u Konavlima epidemiološka slika nije povoljna, potvrdio je i načelnik Božo Lasić:

- Proteklih dana imali smo po Konavlima i Dubrovniku dosta događanja s okupljanjima i ovo su posljedice. Lani u ovo doba bilo je četiri ili pet zaraženih Konavljana, pa se išlo u jači lockdown, a sad imamo sreće da nije toliki broj hospitalizacija koliki je porast oboljelih, i po pedesetak dnevno – zaključio je načelnik Lasić.

29. travanj 2024 14:15