StoryEditorOCM
Konavle15. Mirisi Božića u Konavlima

U prepunom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju: KUD Stjepan Radić ugostio prijatelje, pjevale su se božićne pjesme i kolende

Piše DV
24. prosinca 2022. - 14:07

U prepunom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju sinoć je, u sklopu programa 15. Mirisa Božića u Konavlima, održan Veliki

koncert tradicionalnih kolendi i božićnih pjesama. Domaćin koncerta bio je KUD "Stjepan Radić" iz Pridvorja, a u programu su nastupili i KUD "Marko Marojica" iz Župe Dubrovačke, klapa Jadran iz Tivta te klapa Figurin iz Zagreba. 

image
Agroturizam Konavle/

U programu su izvedene brojne kolende dubrovačkog kraja, ali i poznate božićne pjesme iz svih dijelova Hrvatske koje su oduševile sve prisutne.

Preko osamdeset izvođača izmjenjivali su se na čak tri pozornice samostanske crkve Sv. Vlaha, a uz pjesme čitani su i literalni tekstovi o Konavlima i Konavljanima.  

image
Agroturizam Konavle/

Nakon koncerta, u blagdanskom duhu, nastavljeno je druženje izvođača u dvorani pridvorskog samostana.

Program Mirisa Božića nastavlja se u ponedjeljak uručivanjem donacije Zakladi Otac Ivan Fiorović, prikupljene na svečanoj večeri otvaranja Mirisa Božića.

Manifestacija se provodi pod pokroviteljstvom: Ministarstva poljoprivrede, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije te turističke zajednice Općine Konavle.

26. travanj 2024 23:51