StoryEditor
KonavleKUĆA BUKOVAC U CAVTATU |

U ORGANIZACIJI ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE - Održane prve dvije radionice robotike i programiranja bez ekrana

Piše DV
25. lipnja 2020. - 18:52
Održane prve dvije radionice robotike i programiranja bez ekrana u Kući Bukovac u CavtatuDV
U vrtu Kuće Bukovac u Cavtatu koja djeluje u sastavu Muzeja i galerija Konavala u srijedu 24. lipnja održale su se prve dvije besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana u mini ciklusu od 4 radionice. Na radionicama su sudjelovala djeca iz vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola.

Sljedeću srijedu 01. srpnja u 16 i 17 sati će se održati druge dvije radionice. Na radionicama još ima mjesta, a za njih je potrebna priajva preko sljedećeg obrasca: www.futura.com.hr/kucaBukovac-prijava/ 

Na radionici su se prikazali i predstavili razni roboti, a polaznici su programirali Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama polaznici su razvijali računalno razmišljanje i programirali su robota bez korištenja ekrana. 

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održali su Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku i Muzejima i galerijama Konavala. 

Radionice robotike i programiranja bez ekrana su se održale u sklopu  Europskog tjedna robotike 2020 i Europskog tjednaprogramiranja 2020.
18. lipanj 2021 00:34