StoryEditor
KonavleS NOGE NA NOGU |

FOTO U điru Prevlakom, zapuštenim i propalim biserom koji dokazuje da smo jako obijestan narod

Piše Anton Hauswitschka
3. svibnja 2020. - 18:02
Prevlaka, zapušteni biser dubrovačkog krajaAnton_Hauswitschka
Možemo se pravdati koliko hoćemo ratom, privatizacijom, imovinsko-pravnim odnosima, politikom, nadležnostima, razgraničenjima ili, kako ćemo se pravdati u budućnosti, koronom, ali mi Hrvati poprilično smo obijestan narod. Da bi se uvjerili u to, dovoljno je prošetati Prevlakom. Nema na njoj više ni tovara, ni bicikala, ni vlakića , ni velebne umjetne stijene za slobodno penjanje, no poluotok je i dalje predivan.

image
Prevlaka, zapušteni biser dubrovačkog kraja
Anton Hauswitschka


Prirodni biser smješten je taman tamo gdje bi trebao biti, uz to i opremljen kompletnom infrastrukturom. Ceste, vodovodna mreža javna rasvjeta, zgrade.....Doduše, sad nakon 30 godina već propalom.

Bivša vojarna one bivše vojske ima sve što treba za još do jučer 'održivi', a već od sutra 'pametni' turizam. No ni 'održivi' ni 'pametni' ,čime se očito želimo tek pokazati jako, jako pametnima kao ni bilo kakav drugi turizam nikad se nije i nikaa se neće dogoditi sam po sebi. Kao i u svemu drugome tako i u bilo kakvom turizmu, treba zasukati rukave. 

image
Prevlaka, zapušteni prirodni biser dubrovačkog kraja
Anton_Hauswitschka


Ako već ne možemo podnijeti velebne vile i luksuzne hotele, marine i kampove, mogli smo na Prevlaci imati vrhunsko izletište za domaću čeljad.

Ono što nedostaje cijelom dubrovačkom području. Trebalo je samo ne dozvoliti da sve što smo nakon rata zatekli na Prevlaci propadne. Uz nešto malo novca i, tada, jako malo truda uz malo dobre volje i razuma danas bi na kraju Konavala imali pravo bogatstvo. 

Što sve Prevlaka 'krije', pogledajte u našoj fotogaleriji. 

Izdvojeno

06. ožujak 2021 08:18