StoryEditorOCM
KonavleKOROSANTE U KONAVLIMA

U Čilipima bogat program za ljubitelje folklora i tradicije, kulture i umjetnosti! Humanitarna večer za pomoći pri otkupu Bukovčeve slike

Piše DV
15. lipnja 2022. - 12:17

Tijelovo je jedan od najvećih kršćanskih blagdana te u mnogim zemljama, kao i u Republici Hrvatskoj, državni praznik. Korosnate, kako u Konavlima zovu ovaj blagdan, svake godine se posebno obilježava u Čilipima svetom misom te procesijom oko crkve u kojoj djeca u konavoskim nošnjama prosipaju latice i cvijeće na putu procesije. I ove godine sveta misa je tradicionalno u 10 sati, a u procesiji se nosi Presveti Sakramenat te barjaci svih bratstava župe Čilipi. 

U večernjim satima u četvrtak, 16. lipnja, pripremljen je cjelovečernji kulturno umjetnički program koji će početi u 21 sat ispred Crkve svetog Nikole, u središtu Čilipa, najavljuju organizatori. U prvom dijelu programa sudjeluje FA Linđo iz Dubrovnika s nizom svojih plesova iz cijele Hrvatske te Kulturno umjetničko društvo Čilipi s plesovima konavoskog podneblja.

Prije početka programa, Muzeji i galerije Konavala pozivaju sve da posjete Zavičajni muzej u Čilipima u kojem je postavljena prigodna izložba o Korosantama i običajima vezanim uz ovaj blagdan u Konavlima. U nastavku programa sve prisutne zabavljat će mlada Vokalno instrumentalna grupa iz Čilipa "Teška vremena".

-Ulaz je besplatan, a organizatori pozivaju sve ljubitelje folklora i tradicije, kulture i umjetnosti te dobre zabave u četvrtak veče u Čilipe jer dobar provod zasigurno neće izostati. Cjelokupno događanje je humanitarnog karaktera u svrhu pomoći pri otkupu slike Vlaha Bukovca "Konavoski tkalci" - poručuju organizatori.

27. travanj 2024 19:20