StoryEditorOCM
KonavleAGROTURIZAM KONAVLE

Tri libra u Kočana na gumnu sinoć privukla publiku u Đuriniće

Piše DV
20. rujna 2021. - 11:39

Tematska večer Agroturizma Konavle "Tri libra u Kočana na gumnu", sinoć je u Đuriniće privukla veliki broj posjetitelja. Kako navode organizatori, Konavljanin Stijepo Mijović Kočan predstavio je tri knjige: "Stijepo Mijović Kočan" koju je  napisao akademik Josip Pečarić, a kojoj je Kočan suautor, "Govnijada i Penijada ili Nova Govnijada od Junija Palmotića i Stijepa Mijovića Kočana i "Zvono s Kaptola", knjigu s 30 priča kojoj je Kočan autor.

image
Stijepo Mijović Kočan
Agroturizam Konavle

Dijelove iz knjiga je čitala Stijepova supruga Mirjana, a promociju je vodio Vlaho Mujo. Glazbeni gost večeri je bio Antun Toto Rilović koji je u svom nastupu izveo i poznatu skladbu La musica di notte za koju je tekst napisao upravo Kočan. Gastro sekcija Agroturizma, predvođena Nikom Đivanovićem, je pripremila i predstavila tematski zalogaj koji je poslužen u neformalnom dijelu programa.

Uz Kočanova brojna književna djela i redateljska ostvarenja organizatori izdvajaju "Baku bijelu", igrani film kojega je Kočan režirao i za koji je napisao scenarij. Stijepo Mijović Kočan autor je za sada jedine monografije "Konavle", a Kočani se zadnjih godina vrlo uspiješno bave i ruralnim turizmom.

19. travanj 2024 13:37