StoryEditorOCM
Konavlečesto viđeni glazbenik

Tko će doći na čelu Muzeja i galerija Konavala nakon Antonije Rusković Radonić? Kormilo je privremeno preuzeo...

Piše GB
21. studenog 2023. - 15:37

Profesor trube u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića Ivan Kušelj postaje v.d. ravnatelj Muzeja i galerija Konavala, općinske javne ustanove u kulturi, potvrdio nam je konavoski načelnik Božo Lasić.

Glazbeni pedagog rodom iz Cavtata će, ako općinski vijećnici podrže prijedlog Upravnog vijeća Muzeja i galerija, preuzeti upravljanje kulturnom ustanovom od još uvijek aktualne ravnateljice, akademske slikarice Antonije Rusković Radonić koja se odlučila posvetiti drugim profesionalnim izazovima:

Rusković Radonić mandat istječe krajem 2023. godine, a Kušelj bi u statusu v.d.-a upravljao MiGK do raspisivanja natječaja i odabira novog ravnatelja.

Kušelj je osim u prosvjetnom radu aktivan i na kulturnoj sceni, među ostalim i kao suvoditelj festivala "Glazba i riječ" i udruge Konavle art. S profesoricama Stefani Grbić i Đivom Kušelj u listopadu je dobio priznanje za posebna postignuća na državnim natjecanjima u školskoj godini 2022./2023. za pedagoški rad u Umjetničkoj školi Luke Sorkočević, a nagradu im je uručio gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

02. svibanj 2024 16:15