StoryEditorOCM
KonavleSvečana sjednica Općinskog vijeća

Svečano obilježen Dan Općine Konavle i 30. obljetnica osnutka Općine. Pogledajte tko je sve došao čestitati Konavljanima

Piše dv
21. listopada 2023. - 21:52

U sportskoj dvorani na Grudi večeras je u sklopu obilježavanja Dana Općine Konavle i 30. obljetnice osnutka Općine, održana svečana sjednica Općinskog vijeća. 

image

Dan Općine Konavle

Grad Dubrovnik/

Načelnik Božo Lasić istaknuo je, među ostalim, kako je današnje potpisivanje ugovora o financiranju nove školske zgrade u Cavtatu vrhunac njegove karijere. Naime, prije svečane sjedince potpisan je ugovor o financiranju OŠ Cavtat, riječ je o bespovratnim sredstvima, nešto više od 14 milijuna kuna odnosno 86 posto ukupne vrijednosti projekta. Ugovor su potpisali ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, župan Nikola Dobroslavić i konavoski načelnik.

image

Dan Općine Konavle

Grad Dubrovnik/

Na sjednici je sudjelovao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora. Istaknuo je ulogu Vlade RH u pomoći realizacije mnogih bitnih projekata u cijeloj Hrvatskoj, a tako i na samom hrvatskom jugu, u Općini Konavle.

- Grade se škole, vrtići, ceste, vodovodni i kanalizacijski sustavi diljem zemlje, bez obzira koja je stranka na vlasti u kojem gradu. Hrvatska se konačno ravnomjerno razvija i svatko ima priliku povećati kvalitetu života svojim građanima. To ne bi bilo moguće da nema stabilne Vlade i stabilnih financija - kazao je Franković i poručio kako mu je zadovoljstvo što je Grad Dubrovnik uključio Konavle i ostale općine u ITU mehanizam, što će omogućiti realizaciju strateških projekata na dobrobit svih građana. Naglasio jekako je ‘razvoj svih općina u okruženju ujedno je i razvoj samog grada. Važno je da smo zajedno jer kad smo zajedno onda smo tri puta jači i lakše rješavamo svoje probleme‘. 

image

Dan Općine Konavle

Grad Dubrovnik/

Na svečanoj sjednici sudjelovali su i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, izaslanik ministra hrvatskih branitelja general Josip Lucić, izaslanik ministra vanjskih i europskih poslova državni tajnik Frano Matušić, generalna konzulica RH u Kotoru Jasminka Lončarević, državni tajnici Zrinka Raguž i Stipe Mamić, župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić te načelnici općina u Županiji.

Među ovogodišnjim laureatima je akademik Luko Paljetak koji je dobio nagradu za životno djelo, nagrada Općine Konavle uručena je Stjepanu Simoviću i Anti Deliji, dok su Zahvalnicu Općine Konavle dobili Silvestra Mladošić, Nestor Nestorov, Zlatko Hodžić – Bagi (posthumno), te dr. medicine Pavica Mijanović. 

image

Dan Općine Konavle

Grad Dubrovnik/

Podsjetimo, u sklopu obilježavanja Dana Konavala, sutra, u nedjelju 22. listopada u 15 sati u Cavtatu bit će upriličen vođeni obilazak na temu ”Malo mjesto za veliku umjetnost”. Pod vodstvom turističkog vodiča Vedrana Mezeia polazak je ispred crkve Gospe od Snijega.

27. travanj 2024 20:05