StoryEditorOCM
KonavleBlagdanski ugođaj

Prepoznajete li pastira ‘u kockicama‘? U čilipskim jaslicama našao se omiljeni Vatreni koji nam je donio svjetsku broncu, odmah je postao atrakcija

Piše DV
27. prosinca 2022. - 16:21

Tradicionalno, već više od jednog desetljeća, u crkvi u Čilipima izrađuju se najveće, a po mnogima i najljepše jaslice na našem području. Pastiri, ovčice, betlehemske kućice, žuborenje vode uz obilje mahovine, kamenih stijena i starih korijena stabala maslina samo su dio ambijenta koji okružuju štalicu sa Svetom obitelji i novorođenim djetetom Isusom.

image

Jaslice u župnoj crkvi svetog Nikole u Čilipima

Župa Čilipi

Kao i ranije kada su se u jaslicama prepoznavali Vukovar, Konavle, Pelješki most i broje druge intalacije, ove godine također ima nekoliko aktualnih detalja koji su obilježili godinu na izmaku. Tako je u jaslicama jedno veliko polje pšenice, simbola Ukrajine i patnje ukrajinskog naroda. Također u jaslicama se našao i jedan pastir u “kockicama”, simbola naše nogometne reprezentacije koja nam je donijela ogromnu radost svojim nastupom na Svjetskom prvenstvu. Nije dugo trebalo da pastir dobije ime - Luka Modrić!

image

Jaslice u župnoj crkvi svetog Nikole u Čilipima

Župa Čilipi

Čilipska crkva otvorena je za sve posjetitelje svaki dan od 8 sati ujutro do 20 sati naveče. Kao i prethodnih godina zasigurno će i ove godine brojni vjernici i ljubitelji jaslica za vrijeme blagdana naći vremena i posjetiti Čilipe, gdje su uvijek dobrodošli.  

07. svibanj 2024 12:06