StoryEditorOCM
KonavleTrideseta obljetnica uspostave Općine

Predsjednik Općinskog vijeća Konavala Ivo Simović: Pokazalo se da naše Konavle mogu same, s oporbom idemo zajedno, korak po korak prema cilju

Piše Gabrijela Bijelić
21. listopada 2023. - 10:58

Predsjednik Općinskog vijeća Konavala Ivo Simović još jednom će na svečanoj sjednici ove godine čestitati laureatima općinskih nagrada i sumještanima zaželjeti još mnogo uspješnih godina. Uoči velike feste popularni ‘Crni’ osvrnuo se na svoj dugogodišnji angažman u vijećničkim klupama i razvoj konavoske općine kroz desteljeća:

image

Ivo Simović, predsjednik Općinskog vijeća Konavala

Tonci Plazibat/Cropix

- Već sam 30 godina konavoski vijećnik, deset posljednjih godina na mjestu predsjednika Općinskog vijeća, može se reći da sam prošao sve i svašta od osnutka naše općine. Sjećam se kad smo odabrali Villu Banac za sjedište, svi smo zajedno čistili okoliš, uklanjali stare grane palme...Priznajem da sam u početku bio skeptičan trebaju li se Konavle, onako spaljene i razrušene u ratu, uopće odvajati od Dubrovnika. Pitao sam se možemo li uspjeti samostalno, no vrlo brzo se pokazalo da je to bila prava stvar. Danas smo snažni, idemo korak po korak prema cilju, a tko ima želje i volje, uspjet će. Specifična smo sredina, malo nas je ali smo teritorijalno razvučeni, čak su nam i dječji vrtići na 9 mjesta, a najbolje bi bilo da su tri lokacije, u Cavtatu, u Čilipima i na Grudi. Ima tu još dosta prostora za napredak, svaki dan radimo idemo naprijed - kazao nam je Simović:

image

S premijerom Plenkovićem na Pelješkom mostu

Općina Konavle/

- Najveći test bilo nam je pokretanje projekta nove Osnovne škole Cavtat, ali smo i tu uznapredovali zahvaljujući Ministarstvu obrazovanja. Spomenuo bih još da smo mi u Konavlima među rijetkim gradovima i općinama gdje u Vijeću vlada sklad, možda zato i nismo toliko zanimljivi novinarima. No, mi smo u vijećničkim klupama navikli raspravljati o projektima i problemima bez tenzija, konstruktivno, što je svakako rijetkost. Našu oporbu je za pohvaliti za suradnju, većina naših točaka dnevnog reda prolazi jednoglasno, sjećam se da su na prošloj sjednici sve točke prošle s glasvoima svih vijećnika, izuzetak je bila samo zadnja, i to uz jedan suzdržan glas. Želio bih da se ovakva sloga preslika na cijele naše lijepe Konavle, a sumještanima želim sretan Dan Općine i 31. obljetnicu oslobođenja Konavala - poručio je čelnik konavoskog parlamenta.

27. travanj 2024 18:25