StoryEditorOCM
KonavleISPOD OBODA |

OBOĐANI ZOVU NA PROTESTNU ŠETNJU: Zidom su nam zapriječili put do Prahivca koji je opće dobro, neka Općina nešto poduzme!

Piše dv
11. lipnja 2021. - 18:25
Zid na pješačkom putu kojim se hoda da se dođe od hotela Epidaurus do plaža i prirodne šetnice u Prahivcučitatelj

Mještani Oboda poslali su poziv sumještanima da sutra u subotu u 17:00 sati dođu prošetati pješačkom stazom od hotela Epidaurus do Prahivca jer im je, kako pišu u svom emailu upućenom medijima koji potpisuje Mara Vidak, nakon bar 60 godina i njima mještanima i svim prolaznicima prepriječen prolaz pješačkom stazom koja je u upotrebi od davnina.

"Ovim pješakim putem se hoda da se dođe od hotela Epidaurus do plaža i prirodne šetnice u Prahivcu, odnosno do prekrasnih prirodnih plaža u Čistoj Luci. Svi mi Konavljani i drugi prolaznici smo odvujek prolazili odvuda i išli tuda u Prahivac. Ova pješački put je javno dobro u općoj uporabi ali kako je slučaj sa mnogim seoskim cestama ili pješakim putevima u Konavlima on nije evidentiran u katastru. To nikome nedaje za pravo da blokira pješački put koji mi mještani koristimo odavnina. Da nebi bilo zabune, ovaj pješački put neide kroz ničije dvorište ili slično. Pješački put je tu odavnina, pa trasom toga pješačkog puta je za vrijeme brivše države ukopana u zemlju glavna vodovodna cijev za Cavtat a prije desetak godina je i komunalno poduzeće Općine Konavle na istoj ovoj trasi pješačkog puta u zemlju ukopalo javnu općinsku kanalizacijsku cijev. S razlogom je to tu ukopano. Svi mještani i vlasnici i suvlasnici zemljišta su znali i koristili ovu pješačku stazu od davnina.

Čovjek koji ne živi ovdje na Obodu već u Močićima, a suvlasnik je jedne manje čestice zemlje na trasi pješačkog puta je prekjučer sa svojim sinovima i drugom dvojicom izgradio betonski zid po sred pješačke staze, pa je opet jučer preko tog betonskog zida koji je oko pola metra visok je montirao željeznu odgadu. Ovo je nasilje, ižvljavanje na javnim dobrima. Policija je pozvana i legitimirala je navedene izvođače radova, a više mještana su kontaktirali i zvali službe Općine Konavle da izađu na teren. Tražimo od službi da se oslobodi prolaz pješaka preko ovoga pješačkog puta koji je tu odavnina. Sada čekamo da Općina nešto poduzme - pišu u svom pozivu mještanima da dođu prošetati na Prahivac. Prahivac je prekrasan i ima lijepu prirodnu šetnicu uz obalu, a tu se nalazi i 4 predivne prirodne plaže. Auto se može parkirat besplatno na velikom parkingu pored recepcije hotela Epidaurus, dodaju, te šalju fotografije.

23. travanj 2024 18:57