StoryEditorOCM
KonavleMasovno trovanje mačaka u Konavlima

Načelnik Božo Lasić: Volim životinje, neugodno me iznenadila vijest o trovanju, ali oni koji drže mačke moraju znati jednu stvar...

Piše Gabrijela Bijelić
5. travnja 2023. - 10:10

Slučaj masovnog trovanja mačaka u Mikulićima o kojem su tijekom vikenda dojavili na Facebook grupi Konavle cats izazvao je nemir u najjužnijoj općini. Hranitelji mačaka javljaju da ih je od ruke nepoznatog trovača stradalo barem 25 i pozivaju odgovorne da poduzmu nešto kako bi se počinitelja sankcioniralo.

Dok iz udruge zazivaju intervenciju komunalnog redarstva i upozoravaju na rizik od otrova ne samo za životinje, već i za ljude, posebno djecu, načelnik Konavala Božo Lasić priznaje da je i sam iznenađen nemilim događajem:

- Zgrožen sam, volim životinje i teško mi pada čuti da su stradale. Općina je za lokalne mačke otvorila hranilište u Cavtatu. A što se mačaka iz Mikulića tiče, nisam ni forenzičar ni policajac da tražim krivca, naše službe rade sve što treba, ali isto tako treba podsjetiti kako svi koji drže mačke i druge kućne ljubimce moraju o njima brinuti, a i zakon im to nalaže. Koristim priliku upozoriti da su nam šetališta puna psećeg izmeta, saket i rukavice bi trebali nositi svi vlasnici, komunalni red treba poštovati - ističe načelnik Božo Lasić.

image

Mačke na meti trovača?

Facebook Konavle Cats

Iz Konavle cats naveli su kako se unatoč pozivima, pismenim i usmenim, komunalni redar dosad nije pojavio kako bi istražio okolnosti događaja koji je prijavljen i policiji.

Hranitelji su o nestanku velikog broja mačaka izvijestili nakon pronalaska nekoliko strvina:

- To su uglavnom bile zdrave/kastrirane mačke koje smo osobno vodili na kastracije. Mačke koje su tu cijeli život. Radi se o velikom broju – rekli su na FB progilu Konavle cats na temu trovanja u Mikulićima.

01. svibanj 2024 04:53