StoryEditorOCM
KonavleZA SIGURNIJU VOŽNJU |

MOTO KLUB DVIJE ROTE Don Stipe Kordić blagoslovio motore: Svi ponekad prekoračimo brzinu, amo to blagoslovom učiniti negdje do 90 kilometara na sat!

Piše Dv
6. lipnja 2021. - 20:06

Ispred klupskih prostorija Moto kluba „Dvije Rote“ u Čilipima organiziran je tradicionalni blagoslov motora koji je predvodio počasni član Kluba, biker i bivši župnik u Čilipima, don Stipe Kordić. Tom prilikom, pored članova Kluba, okupili su se prijatelji iz drugih klubova, ali i mnogi vlasnici ljubimaca na dvije rote koji su uveličali ovaj događaj na otvorenom.

- Gospodine Bože, utječemo se tebi i molimo te: blagoslovi nas i ove motore, pa i automobile ako ih ima, i sva prijevozna sredstva da nam bez poteškoća služe na putovanju, u radu i u svim našim potrebama. Pomozi nam da svojom vožnjom ne stavljamo u opasnost sebe i druge! Mi motoristi smo najugroženiji u prometu. Svi 'jači' od nas, počevši od kamiona i automobila, često puta znaju biti bezobzirni te nam uzimaju prednost i tako stradavaju mnogi životi. Nažalost, moram reći, kao vozač motora od 1962. i ja, pa i vi znate nekada prekoračiti brzinu, amo to sad blagoslovom motora učiniti negdje do 90 kilometara na sat, ako se može! Daj da budemo obzirni prema svima, da budemo uvijek spremni pomagati drugim ljudima i tako budemo Tvoji svjedoci, uvijek i posvuda, po Kristu Gospodinu našemu, kazao je don Kordić te okupljenima postavio nekoliko pitanja, svatko je odgovorio za sebe, u svojim mislima.

Bila su to pitanja koje se tiču ponašanja u prometu, odnosa prema drugima, poštivanje prometnih propisa, odnosa prema policijskim službenicima… Napomenuo je don Kordić da se prije vožnje motoristi prekriže, izmole kratku molitvu jer nekima će to možda biti zadnja molitva.

- Dragi naši vozači, ovo nije samo blagoslov vozila koji čine komad lima, gume, plastike, već za sve kojima vozilo služi. Blagoslov je potreban svima, kako vama koji vozite, tako i onima koji se voze s vama, tako i onima koje susrećete u drugim vozilima koje jure nasuprot vas. Došli smo moliti za blagoslov da bismo mogli voziti i upravljati vozilom onako kako uopće želimo da vozilo bude nama na korist, a ne na propast nama i drugima. Upozoravam na brojne prometne nesreće na hrvatskim cestama, oni koji su za volanom moraju biti svjesni da Bog od njih i svih nas očekuje ljubav, milosrđe, a ne da žurimo i mislimo samo na sebe. Ako prolazimo našim cestama, na brojnim mjestima možemo vidjeti i križeve, čak ploče i spomenike koje govore o prometnim nesrećama i smrtnim slučajevima. Isus poziva na život, na milosrđe, na dostojanstvo, da bismo vozili tako da pazimo na živote drugih, kazao je svećenik te potom prešao na obred blagoslova.

Klub je ovom prilikom, kao i prethodnih godina, organizirao gratis roštilj za sve prijatelje, a piće je kao i uvijek dostupno po popularnim cijenama na koje su mnogi već naviknuli.

Velika novost je i premijerni nastup vokalno-instrumentalnog sastava Dvije Rote.

25. travanj 2024 11:03