StoryEditorOCM
KonavleS rekordnih 185 bodova

Maris Barišić i Gruda nose titulu pobjednika Konovizije 2022.

Piše dv
25. veljače 2022. - 22:39

S rekordnih 185 bodova Gruda je ostvarila  pobjedu na Konoviziji 2022. održanoj po prvi put u Cavtatu čime je, nakon pobjede na prošlogodišnjoj Konoviziji, postala prvo konavosko mjesto koje na svom kontu ima dvije pobjede.

U konkurenciji od 14 mjesta predstavnica Grude Maris Barišić je oduševila svojom izvedbom pjesme kraljice Torcide Doris Dragović "Ovo je naša krv" osvojivši najveći broj glasova žirija mjesta i stručnog žirija.

U noći prepunoj izvrsnih nastupa, kako onih s izuzetnim vokalnim sposobnostima tako i onih koji su zabavili publiku, drugo mjesto je osvojilo Zastolje čija je predstavnica Doris Pavlović nastupivši prva s "Neka mi ne svane" osvojila žiri svojom izvedbom.

S jednakim brojem bodova, ali s manjim brojem glasova žirija mjesta - što se gledalo u slučaju jednakog broja bodova, treće mjesto su osvojile Dunave čiji je predstavnik Ivica Vučica zaključio pjevački dio Konovizije u stilu – izvrsnom izvedbom Indeksove pjesme "Pozovi me na kafu draga".

Boje domaćina Cavtata branila je Josipa Vragolov čiji se nastup s pjesmom Zar je voljeti grijeh može opisati kao očaravajući, što je bodovno nagrađeno s četvrtim mjestom, a top 5 je zaključio gostujući Dubrovnik s nježnom ljubavnom baladom koja je tako dobro pristajala Nili i Sebastijanu Vukosaviću – Ni u tvom srcu.

U skladu s epidemiološkim mjerama Konovizija je ponovo održana bez gledatelja i u formatu TV emisije ali su izvedbe Lovorne i Niko Kapetanić s zlatnom ribicom, Pavljeg brda i Balda Trojanovića s Rujnim vinom te Dubravka čije je Ivona Perak s Tequillom izvela nešto do sada neviđeno na Konoviziji, razveselile i rasplesale gledatelje pred TV ekranima.

07. svibanj 2024 07:49