StoryEditorOCM
KonavleTUŽAN DAN

Konovizija se oprašta od fra Ivana Kramara: Još jedna dobra duša koja nas je napustila prerano, a mi mu više nećemo imati prilike pokazati koliko smo cijenili sve što je za nas napravio

Piše dv
6. listopada 2022. - 21:54

"Fra Ivo Kramar nije nastupao na Konoviziji, nije bio u žiriju, i iskreno, ne znamo ni je li bio na iti jednoj Konoviziji. Ali unatoč tome uvijek smo ga smatrali dijelom velike konovizijske obitelji i uvijek smo imali ništa drugo nego jako veliko poštovanje prema njemu.

Kada smo prve godine, onako amaterski ne razmišljajući odredili datum održavanja koji je pao na dan u korizmi, fra Ivo Kramar je bio jedan od onih koji su prvi stali u našu obranu. Tako nas je lijepo podržao objašnjavajući na jednoj od propovijedi što je u biti korizma i zašto misli da u pjevanju nije bilo ničega lošeg.

Tri godine kasnije, kada smo došli s zamolbom da Damira Kedža snimamo u pridvorskom samostanu odmah nam je izašao u susret, bez ikakvih uvjeta.

Neki od nas su znali poći i na mise u samostan diveći se njegovom snažmom glasu i propovjedima koje su baš onako bile iz srca i tako lijepo približene ljudima bez ikakvog "postavljanja s visoka", a najviše nas je oduševljavao time što bi na kraju svake mise pozivao djecu da im podijeli darove.

Nažalost, fra Ivo Kramar je još jedna dobra duša koja nas je napustila prerano, a mi mu više nećemo imati prilike pokazati koliko smo cijenili sve što je za nas napravio.

Počivaj u miru fra Ivo", stoji na Facebook stranici Konovizije.

14. travanj 2024 06:36