StoryEditorOCM
KonavlePRIGOVORILI IM ZBOG STUDIJSKOG PUTOVANJA

Konavljani na godišnje edukacije širom Europe putuju o svom trošku, svaki član Agroturizma plaća sve iz svog špaga, a ne iz županijskog

Piše Maja Rilović Koprivec
8. prosinca 2023. - 15:54

Članovi Agroturizma Konavle prošlog su mjeseca bili na studijskom putovanju u Francuskoj i Njemačkoj. Uobičajeno je to godišnje putovanje za članove ove udruge na kraju turističke i poljoprivredne sezone gdje se uz edukacije upoznavaju sa sadržajima u sličnim pokrajinama europskih zemalja, najčešće vinogradarskim krajevima bogata kulturno povijesnoga nasljeđa kakve su i Konavle. Dobra organiziranost konavoske udruge čini se izaziva ljubomoru kod drugih, pa su se neki članovi udruga iz Županije dubrovačko neretvanske požalili kako nije u redu da samo Konavljani svuda putuju, a da Županija plaća.

image

Članovi Agroturizma Konavle na edukacijskom putovanju

Agroturizam Konavle/

- Ne može biti dalje od istine. Konavljani sve plaćaju sami, svaki iz svoga špaga – govori Ivo Mujo iz Agroturizam Konavle. - I zadnje putovanje svi su članovi Agroturizma koji su bili na putovanju to platili po 1000 eura, samo program je bio 825 eura bez troškova za večere i ručkove. Od Županije nikada do sada za ova putovanja nismo dobili niti kune, svake godine sve plaćamo sami – objasnio je Mujo, predsjednik Udruge Agroturizam Konavle koja se ovih dana priprema za redovitu manifestaciju „Mirisi Božića u Konavlima“ koja će se održati od 21. do 30. prosinca. Ovo su 16. po redu Mirisi Božića koji  organiziraju vrijedni Konavljani volonteri, članovi  Agroturizma Konavle.  Mirise Božića otvaraju svečanom humanitarnom večerom. Ove godine održava se u Čilipima 21. prosinca u 18 sati u Domu kulture, a  prihod od ulaznica bit će  prilog za zakladu Otac Ivan Fiorović kojim se stipendiraju studenti slabijeg imovinskog stanja.

27. travanj 2024 12:42