StoryEditorOCM
KonavleAGROTURIZAM

Konavljani, dođite na besplatnu edukaciju: Pametna rješenja za ruralne kuće za odmor i agroturizme

Piše PSD.
29. veljače 2024. - 14:27

Ovu nedjelju, 3. ožujka 2024. godine u vremenu od 17:30 - 21:00 sati u Samostan sv. Vlaha u Pridvorju održava se edukacija "Pametna rješenja za ruralne kuće za odmor i agroturizme". Predavač je prof.dr.sc. Dragan Peraković sa Sveučilišta u Zagrebu.

Prof. Peraković će predstaviti suvremena tehnološka rješenja koja mogu vlasnicima ruralnih kuća za odmor i agroturizama pomoći u poslovanju. Mogućnosti primjene ICT tehnologija i inovativni uređaji kojima se može unaprijediti turistička usluga kao što su pametne brave, kontrola klimatizacijskog sustava, sigurnosna kontrola objekata koja se koriste u turizmu, upotreba suvremenih rješenja koja mogu olakšati poljoprivrednu proizvodnju i preradu neka su od rješenja koja će se predstaviti ovu nedjelju. Poseban će naglasak biti na korisničkom iskustvu raznih generacija turista i privatnosti gostiju u okruženju "pametnih kuća". 

Prof. Peraković  ima u ovom području bogato međunarodno iskustvo, predstojnik je Zavoda za Informacijsko komunikacijski promet i voditelj katedre za upravljanje informacijsko - komunikacijskim uslugama na Prometnom fakultetu u Zagrebu gdje je i redoviti profesor.

Edukacija je otvorenog tipa, a ulaz je slobodan za sve vlasnike ruralnih kuća za odmor, apartmana i agroturizama te se nije potrebno prethodno prijaviti za sudjelovanje. Provodi se u okviru projekta Nova generacija 2 u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta RH.

26. travanj 2024 21:35