StoryEditorOCM
KonavleNajpopularnija hrvatska plaža neoštećena nakon orkanskog juga

Jugo samo opralo Pasjaču

Piše DV
14. studenog 2019. - 14:10
Najpopularnija plaža na Jadranu, Pasjača podno Popovića u Konavlima nije pretrpjela nikakve štete u proteklim danima kada su oboreni rekordi u visinama valova na našem području.
Kako nam je kazao Luka Klaić, stanovnik Popovića i stalni posjetitelj Pasjače more je "opralo" cijelu plažu kojoj je tako nešto i trebalo nakon ljeta i brojnih turista i domaćih stanovnika koji Pasjaču redovito posjećuju.
- Jugo je "zbilo" pijesak na zapadnu stranu, na ulaz gdje se silazi na plažu. Za očekivati je da se sa prvom burom plaža vratiti kao što je bila i prije. To je redoviti ciklus koji se redovito ponavlja i po nekoliko puta godišnje u tijeku zime, kazao je Klaić.
Također, ističe Klaić, tunel kojim se rijeka Ljuta izljeva u more pored Pasjače pun je vode, što se vidi prema slapovima koji se stvaraju južno od plaže.
Isto tako u Popovićima je zabilježeno nekoliko padova stabala, od kojih je jedan čempres nagnuo i trenutno zatvorio lokalni put. Nakon intervencije vatrogasaca JVP Konavla, put je oslobođen za promet.
08. svibanj 2024 05:47