StoryEditorOCM
KonavlePRVA SURADNJA ŠKOLE I VRTIĆA

FOTO Konavoska dječica posjetila Umjetničku školu Luke Sorkočevića

Piše GB
16. studenog 2016. - 17:31

Mališani cavtatskog Dječjeg vrtića Marijin dvor posjetili su danas Umjetničku školu Luke Sorkočevića u Dubrovniku i upoznali se s glazbenim i baletnim programom za učenike.

- Djeca su razgledala instrumente, bila su na satu violine i čak pokušala svirati klavir. Obišla su i baletni odjel gdje im je nastavnica i koreograf Tea Prkačin pokazala osnovne baletne korake, bili su oduševljena – otkrila nam je odgojiteljica mentor Jelena Kulišić-Barčot, voditeljica vrtićkog glazbenog programa, detalje posjeta koji su Dječji vrtići Konavle ranije dogovorili s domaćinom, ravnateljem Umjetničke škole Dživom Brčićem.

U Dubrovnik je iz Konavala u obilazak škole stiglo 30 djece iz mješovite skupine uzrasta od 3 do 6 godina u pratnji devet mama. Dojmovi su bili izvrsni, a djeca neuobičajeno mirna i koncentrirana na glazbu i ples. Pao je i dogovor za nova druženja:

- Ovo je inače bila prva suradnja Umjetničke škole s nekim dječjim vrtićem. Ravnatelj Brčić suglasio se kako trebamo nastaviti surađivati, tako što ćemo mi njih posjećivati, a učenici Umjetničke škole dolaziti k nama u vrtić s priredbama, glazbenim i baletnim točkama – istaknula je Jelena Kulišić Barčot koja u cavtatskom dječjem vrtiću radi s još tri kolegice, odgojiteljicom mentorom Franicom Lasić, te odgojiteljicama Sandrom Sturicom i Andreom Šomoljanski.

21. travanj 2024 21:49