StoryEditorOCM
KonavleAGROTURIZAM KONAVLE

Evo što je, uz zelenu menestru, u programu 14. Mirisa Božića

Piše DV
8. prosinca 2021. - 12:19

Otvaranje ovogodišnjih “Mirisa Božića” najavljeno je za subotu, 18. prosinca, ispred Doma kulture na Grudi. Manifestacija i ove godine ima humanitarni karakter pa će se na božićnom koncertu Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Čilipima prikupljati prilozi za Zakladu Otac Ivan Fiorović.

image
'Mirisi Božića' i 'Gusti od kobasica' idealna su prezentacija konavoskih okusa i umijeća u pripremi suhomesnatih proizvoda
Agroturizam Konavle

Središnji dio programa, od 18. do 22. prosinca, su “Dani konavoske zelene menestre, baštine i vina”  kada konavoski agroturizmi, vinari i muzeji otvaraju svoja vrata brojnim posjetiteljima. Novost ovogodišnjih Mirisa Božića je “Program plus” sa sedam raznovrsnih i zanimljivih događaja koji se organiziraju na vinskim postama i u suradnji s Muzejima i galerijama Konavala.

Predstavnici udruge Agroturizam Konavle predstavili su program 14. Mirisa Božića županu Nikoli Dobroslaviću i njegovu zamjeniku Jošku Cebalu, uz poziv županu da i ove godine otvori tu tradicionalnu manifestaciju.

image
Predstavnici udruge Agroturizam Konavle kod župana Nikole Dobroslavića
DnŽ

- Županija podržava sve projekte koje doprinose razvoju ruralnih prostora u našoj županiji, a rad Agroturizma pravi je primjer koji trebaju slijediti i drugi i zato imaju punu podršku Županije za projekte koje provode - rekao je župan Dobroslavić.

Ovo je bila prilika da Udruga županu podnese izvještaj za brojne ovogodišnje aktivnosti koje su provedene unatoč pandemijskim uvjetima. Posebno su istaknuti projekti Gusti od kobasica, Proljeće u Konavlima, Konavle pod zvijezdama, Gledam svoje Konavle, Trganje, tematske večeri i gastro edukacije.

Mirisi Božića završit će kolendom na skalinima ispred crkve sv. Nikole u Cavtatu, 26. prosinca.

09. svibanj 2024 00:05