StoryEditor
KonavleUGODNO POPODNE |

DOĐITE NA TRGANJE! Simbolično obilježavanje berbe grožđa u Konavlima održat će se u vrtu i vinogradu Seoske kuće Čilipi obitelji Novaković

Piše DV
8. rujna 2020. - 12:21
Agroturizam Konavle
Agroturistička manifestacija „Trganje” održat će se u petak, 11. rujna 2020. godine u vrtu i vinogradu Seoske kuće Čilipi, obitelji Novaković. Već tradicionalno, osmi put zaredom, u organizaciji Agroturizma Konavle „Trganjem” se simbolično obilježava berba grožđa u Konavlima s ciljem promoviranja ovog vinorodnog kraja koji osim vrhunskih vina nudi zanimljiv turistički proizvod.

Program će se odvijati prema sljedećoj satnici:

14:30 Okupljanje i dobrodošlica u vrtu Seoske kuće Čilipi (Bistroće 2, 20213 Čilipi)
15:00-16:00 Trganje/ berba grožđa u vinogradu
16:00-17:30 Prerada grožđa na tradicijski i suvremen način te druženje uz glazbu i tradicionalnu marendu.

Konavoke i Konavljani u radnoj nošnji sa starim alatima, košicima, sepetima... predvodit će program i unijet dašak tradicije u cijeli događaj na kojemu će zaplesati i članovi KUDa Čilipi. Ovogodišnje vino po prvi put kušat će se u prosincu na otvaranju „13. Mirisa Božića u Konavlima”.

Manifestacija „Trganje” svojim programom prilagođena je domaćim i stranim posjetiteljima. Stoga, iz Agroturizma Konavle, pozivaju sve zainteresirane da dođu, sudjeluju u trganju, proizvodnji vina te provedu ugodno popodne u Konavlima.

Program će se održavati uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Sudjelovanje na manifestaciji besplatno je za sve sudionike.
loading...

Izdvojeno

23. rujan 2020 13:28