StoryEditorOCM
KonavlePOSLIJE KATASTROFE

Dan nakon naleta razorne pijavice, u Vitaljini zbrajaju štete: Općinari su obećali pomoć, a naš suradnik Romano Radonić najbolje je pokazao što je šijun učinio sa stogodišnjim hrastom

Piše Gabrijela Bijelić
2. rujna 2022. - 14:23

- Sinoć smo obišli teren čim se nevrijeme malo smirilo. Štete nisu katastrofalne, ali su dosta ozbiljne. Najvažnije je da nema stradalih. U Vitaljini od jutros vatrogasci raščišćavaju područje, zvao sam oštećene obitelji i ponudio pomoć, Općina Konavle učinit će koliko god može da se štete od šijuna što prije saniraju, a objekti poprave – izjavio je načelnik Općine Konavle Božo Lasić jutro nakon dramatičnog naleta pijavice koja je poharala konavosko pogranično naselje.

Nevrijeme je Vitaljinom protutnjalo jučer kasno poslijepodne, rušeći sve što mu se našlo na putu. Štete od nepogode pretrpjeli su tako zgrada društvenog doma, dvije kuće i kućica koju za druženje koristi lokalna mladež:

- Od jutros su na licu mjesta, gdje je bila pijavica, vatrogasci i dežurne službe. Od komunalnog konavoskog društva doznaje se da je šteta velika, potpuno su uništeni montažni objekt i nogometno igralište, a o samoj snazi pijavice govori i oboreni, oko dva metra visok, stoljetni hrast - kazao nam je mještanin Vitaljine koji se još oporavlja od šoka uslijed nenadanog naleta šijuna.

Iz Vitaljine je inače i naš stalni suradnik na portalu, Romano Radonić koji se, kako bi dočarao jačinu prirodne nepogode, slikao uz dva metra širok korijen koji je u svom ‘pohodu‘ iščupao jučerašnji šijun.

19. travanj 2024 17:35