StoryEditorOCM
KonavleVRIJEDNO PRIZNANJE

Cavtat na visokom trećem mjestu najboljih destinacija u Europi, dobio i oznaku najsigurnijih odredišta

Piše dv
11. veljače 2021. - 09:21

U izboru EBD-a (European Best Destinations) Cavtat je proglašen trećom najboljom europskom destinacijom u 2021. Između 20 nominiranih, osim Cavtata bili su: Beč, Rim, Kefalonija, Pariz, Lofoten, Kanarski otoci, Gibraltar, Capri, Cornwall, dolina rijeke Dordogne, Tahiti, dolina rijeke Soče, Tubingen, Kapadokija, Gent, Kotor, Sibiu, Braga i Firenca.

Prvo mjesto osvojila je portugalska Braga, na drugom mjestu je Rim, a trećem Cavtat.

Osim ove prestižne nagrade, Cavtat je dobio i nešto jednako važno, a to je pravo korištenja loga European Safest Destinations 2021., koje se dodjeljuje destinacijama s iznimno malom incidencijom zaraze COVID-om 19.

Podsjetimo, portal European Best Destinations europska je organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, a glavne aktivnosti organizacije uključuju promicanje europske kulture i turizma. Njihov portal nudi turističke informacije za više od 355 europskih destinacija.

Među najboljim i najsigurnijim

Uz to što se drugi put nalazi na listi destinacija koje svakako treba posjetiti Cavtat se i u 2020. i 2021. našao na listi najsigurnijih destinacija po izboru portala European Best Destination.

Nagrada za najbolju destinaciju u Europi održava se od 2009. godine, a organizira je European Best Destinations (EBD), europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi te u suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini, promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.

16. travanj 2024 00:25