StoryEditorOCM
KonavleUsusret novim Mirisima Božića

Agroturizam organizira stručno usavršavanje za vinare i vinogradare

Piše dv
27. listopada 2023. - 13:48

Nakon Trganja i završene fermentacije, a ususret nadolazećim Mirisima Božića, Udruga Agroturizam Konavle organizira stručno usavršavanje za vinare i vinogradare.

 Stručno usavršavanje se sastoji od studijskog posjeta konavoskih vinara pelješkom vinogorju i razmjene iskustava, kušanja uzoraka vina uz kritički osvrt i smjernice struke, te stručnog predavanja na temu njege i dozrijevanja vina.

Kako javljaju iz Agroturizma Konavle, studijski posjet se organizira u nedjelju 29. listopada. Konavoski vinari i vinogradari će organizirano posjetiti vinarije Vukas i Miloš, Muzej vinogradarstva i vinarstva – Putniković te Agroturizam Antunović.

image

Trganje u Konavlima 2023. - Agroturizam

Mihael Barisic/

Kušanje uzoraka vina uz kritički osvrt i smjernice struke će se održati u Samostanu sv. Vlaha u Pridvorju u ponedjeljak, 30. 10. 2023. godine s početkom u 17 sati. Pozivaju se vinari da donesu mlada vina i vina s kojima će nastupiti na ovogodišnjim Mirisima Božića na ocjenu i mišljenje struke. Kušanje će provesti prof. dr. sc. Marko Karoglan, redovni profesor s Agronomskog fakulteta u Zagrebu i dr. sc. Mirela Osrečak sa Zavoda za vinarstvo i vinogradarstvo, Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Svaki vinar može donijeti do dva uzorka vina buteljiranog u neoznačenu bocu 0,75 l. Postupak će biti anoniman, a sudjelovati mogu samo vinari koji se unaprijed prijave putem maila: ured@agroturizam-konavle.hr ili na telefon 095 124 6333.

image

Manifestacija trganje grožđa Agroturizma Konavle

Tonći Plazibat/cropix

Stručno predavanje: "Njega i dozrijevanje vina" se organizira u utorak, 31. 10. 2023. godine, s početkom u 18 sati u dvorani Samostana sv. Vlaha u Pridvorju. Stručno predavanje o postupcima i tehnologiji koje je potrebno provesti u podrumu, problemima u dozrijevanju te suvremenim metodama će održati prof. dr. sc. Marko Karoglan.

Ovo predavanje je otvorenog tipa i nije potrebna prethodna najava sudjelovanja. Stoga očekujemo sve konavoske vinare i vinogradare da se odazovu i upoznaju s najnovijim stručnim i znanstvenim metodama te saznanjima.

Stručno usavršavanje se organizira u okviru projekta CroHerc WineNet koji se provodi u suradnji s Udrugom Herzegowine, a financiran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije.

27. travanj 2024 11:51