Premda je zima i još je dosta do proljeća, na placi u Gružu svi mogu pronaći što odgovara zimskom stađunu i svježim živežnim namirnicama osigurati kvalitetni subotnji i nedjeljni objed.
Govoreći kako će uskoro "promet pasti za više od polovice" i da će se "narod dodatno odviknuti od kupovine na tržnici" poljoprivredni proizvođači su nam se požalili na skoro preseljenje u Lapad. Iako su svjesni kako će Gruž po dovršenju oibnove place dobiti još kvalitetniji i Dubrovniku primjereniji sadržaj, svi poljoprivredni proizvođači s područja naše županije ukazuju na neminovni pad prometa uz Lapadu". Ipak, dodaju: dok smo još u Gružu, valja iskoristiti svaki lijepi dan.
Unatoč djelimičnom lovostaju, ni peskarija nije bila "pusta": posebno su se isticale grdobine, zubatac i sanpjer (kovač), ali su sugrađžani mopgli kupiti i penu, orade, mole, barbune, škrpunadu...