StoryEditorOCM
DubrovnikPROBLEMI S KNJIŽENJEM? |

ZAUSTAVLJENI RADOVI Zatvoreno gradilište stambeno-poslovne zgrade na Montovjerni

Piše dv
15. prosinca 2020. - 14:31
Gradilište stambeno poslovne zgrade na Montovjerni, odnosno u ulici Alberta Hallera zatvoreno je kratko nakon početka radova. Inače, brojni su se sugrađani obradovali činjenici kako se konačno krenulo s njavljenom izgradnjom višekatnice na atraktivnoj parceli, ali je ponovno došlo do zastoja. Očekuje se kako će investitor, tvrtka Primorje Gradnja, ubrzo otkloniti i posljednji, novoiskrsli detalj te da će se radovi nastaviti željenom dinamikom.

Unatoč brojnim pokušajima, nismo uspjeli kontaktirati investitora kako bi dobili i njegov komentar na neslužbene spoznaje da je, navodno, problem je s zemljišnim knjigama zbog kojih se nije mogla formirati ni građevinska parcela, a što je Građevinskoj inspekciji bilo prijavljeno prije više tjedana.

Tvrtka Primorje gradnja investitora Marija Konjuha jesenas je upozorena da nema sve potrebne papire za zahvat na Montovjerni, no radovi su svejedno započeli iako građevinska čestica nije bila upisana u katastarsku knjigu, što prema Zakonu o gradnji, mora biti. Za takav potez propisane su kazne i zatvaranje gradilišta.

Državni inspektorat je u listopadu zaprimio prijavu koja se odnosi na izvođenje radova na lokaciji u Ulici Alberta Hallera te najavio inspekcijski nadzor. 

 
23. svibanj 2024 17:57