StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK

Započeli radovi uređenja prostora koji će omogućiti novih 58 mjesta u Dječjim vrtićima Dubrovnik

Piše dv
21. srpnja 2023. - 13:53

Nakon što je Gradsko vijeće Grada Dubrovnik odobrilo sklapanje ugovora o najmu Dječjim Vrtićima Dubrovnik s tvrtkom DB-KANTUN d.o.o., sukladno potpisanom ugovoru započeli su radovi adaptacije i uređenja novog vrtića u zgradi poslovnog prostora Gospodarskog centra u Solitudu.

Planirani dovršetak svih radova i opremanja, sukladno propisanim pravilima i visokim predagoškim standardima, je u rujnu 2023., a sve s ciljem kako bi u što skorijem roku sva neupisana djeca dobila svoje mjesto u Dječjim vrtićima Dubrovnik.

Projekt obuhvaća uređenje dodatnih kapaciteta za smještaj pet skupina za 58 djece. U okviru ugovora o zakupu, osim samog prostora s namjenom dječjeg vrtića, od 690 metara kvadratnih, ugovoreno je i 12 parking mjesta te vanjski prostor površine 55 metara kvadratnih s namjenom uređenja dječjeg igrališta.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik kontinuirano radi na osiguranju dodatnih prostornih kapaciteta u dječjim vrtićima te bi za nadolazeću pedagošku godinu, osim navedenog, trebao biti spreman i vrtićki prostor u DOC-u, čime će se osigurati da se sva neupisana djeca s novom pedagoškom godinom upišu u Dječje vrtiće Dubrovnik.

      

01. svibanj 2024 23:38